ING Bank ataca puternic segmentul cardurilor de salariu prin reinventarea ING Card Complet, care are zero costuri la operatiunile bancare de baza, si prin lansarea unei optiuni unice de portare a banilor incasati in conturile altei banci.

"Porteaza-ti banii" este o noua optiune pe care clientii ING o au in aplicatia de online si mobile banking si permite transferul salariului incasat la alta banca in contul ING, instantaneu si fara costuri. Sistemul functioneaza precum o plata electronica, clientul fiind nevoit sa introduca datele cardului de la alta banca, precum si codul 3D Secure, pentru a vira instant banii in contul ING. Reprezentantii ING Bank sustin ca produsul este deja un succes, fiind realizate in doar o saptamana peste 600 de tranzactii, cu o valoare medie de 2.500 lei.

Deocamdata nu exista optiune de recurenta, ceea ce inseamna ca un client al altei banci trebuie sa isi porteze banii lunar sau bilunar, dar oficialii ING au subliniat ca lucreaza la introducerea ei. Potrivit unui studiu realizat de Mercury Research la comanda ING Bank, doar 35% dintre romani au ales in mod independent banca unde isi incaseaza salariul, motiv pentru care optiunea de "Porteaza-ti banii" are potential.

Totusi, clientii care sunt fortati de angajatori sa isi incaseze salariul la alta banca decat ING vor suporta comisioanele aferente (daca exista) ale contului curent si cardului de la respectiva banca. Oficialii ING Bank sunt totusi optimisti si pariaza ca beneficiile ING Card Complet si optiunea de portare a banilor vor aduce in portofoliul bancii inca 70.000 de conturi de salariu in acest an, dupa ce in 2014 banca a castigat 52.000 de conturi. In plus, ING Bank anunta ca sa conduca trendul digital banking-ului in Romania.

"Nu va trece mult pana cand mobilul va deveni principalul mijloc de a relationa cu clientii bancii", a declarat Daniel Liano (foto), Head of ING Retail Banking. El a mentionat ca acest trend este evident, in conditiile in care in 2012 doar 3% din contactele clientilor cu banca se realizau pe mobil, iar in prezent cifra a urcat la 22%.

Ce beneficii ofera ING Card Complet

In cazul pachetului ING Card Complet, cu incasarea unor venituri recurente de minim 700 lei la ING, banca nu percepe comisioane pentru deschiderea si administrarea contului si cardului (Visa Electron), pentru retragerile de la ATM-urile ING, pentru internet si mobile banking (fara digipass), dar si pentru platile in lei catre orice banca din Romania prin internet banking sau prin ING Self'Bank.

Potrivit bancii, la o luna dupa lansare, ING Card Complet a determinat o crestere cu 25% a numarului de clienti noi comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Clientii care nu incaseaza venituri recurente la ING, dar isi doresc pachetul ING Card Complet vor plati un comision de administrare lunara de 5 lei si comisionul de retragere de la bancomatele ING, de 1,5 lei pe tranzactie. De asemenea, si pentru acestia serviciul Home'Bank cu parola este gratuit si nu se percep comisioane pentru platile si incasarile catre/din orice cont.

ING a lansat in mod oficial miercuri si platforma ING Bazar, desi aceasta putea fi accesata de clientii bancii de circa doua saptamani. ING Bazar este o platforma digitala de cumparaturi care ofera reduceri prin sistem cash-back la diversi comercianti, alesi pe baza unui motor analitic de targetare, in functie de platile pe care le-a facut recent clientul.

Practic, un client care plateste cu cardul ING la anumite magazine va primi prin ING Bazar oferte de cash-back la acei comercianti, in functie de parteneriatele incheiate de banca cu acele magazine. Platforma ING Bazar poate fi accesata din aplicatia de Home Bank si ofera si posibilitatea de a inrola orice card de fidelitate emis in piata.

Oficialii bancii au promis ca pana la sfarsitul anului aplicatia va avea integrata si plata cu telefonul mobil, cu toate ca precedentul sistem de mobile payments, ING Pay, nu a atras prea multi clienti. "La ING Pay nu au existat motive suficient de incurajatoare pentru clienti ca sa adopte tehnologia. Acum, prin ING Bazar vom incerca sa construim experienta de plata cu mobilul. Vom avea pana la sfarsitul anului o solutie de plata mobila", a spus Robert Anghel (foto), Head of Digital Channels in cadrul ING Bank.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri