Radu Craciun a fost validat ca presedinte si director general al BCR Pensii de Autoritatea de Supraveghere Financiara la inceputul lunii aprilie 2016, dupa ce timp de 2 ani a ocupat functia de economist sef si director de cercetare in cadrul Bancii Comerciale Romane.

Presedinte al Asociatiei Analistilor Financiari Bancari din Romania (AAFBR), fondatorul Asociatiei Administratorilor Independenti, fost-membru al Consiliului Director al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), Radu Craciun a coordonat timp de 10 ani departamentele de analiza si cercetare piata de capital de la ABN AMRO Securities (Romania) si ABN AMRO Bank (Romania), urmand ca apoi sa preia functia de director de investitii si apoi director adjunct la Eureko, administrator a doua fonduri de pensii private, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Cele doua fonduri de pensii private administrate de BCR Pensii (Pilon 2 si Pilon 3) aveau la sfarsitul lunii februarie 2016 o valoare a activelor nete administrate de 1,78347 mld lei, in crestere cu cca 26,70% fata de luna februarie 2015 si administra conturile de pensie privata a 667,896 participanti.

Fondul de Pensii Facultative BCR Plus administrat de BCR Pensii a inregistrat la finalul lunii februarie 2016 fata de aceeasi perioada a anului trecut, cresteri la nivelul activelor nete cu cca. 19,40% (cu 3 procente peste media pietei), cresteri ale cotei de piata din active nete cu 2,75% si la nivelul numarului de participanti, care a ajuns la 116.203 (cu cca. 16% mai mult fata de aceeasi perioada din 2015).

In ceea ce priveste numarul clientilor noi din ultimul an care au optat pentru o pensie facultativa, BCR Plus a crescut cu 22,16% fata de anul anterior (calculele fiind raportate la sfarsitul lunii februarie al fiecarui an luat in considerare). BCR Plus a inregistrat si o crestere cu 5% a cotei de piata in ceea ce priveste numarul total de participanti, acesta fiind de 29,86% in februarie 2016.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri