Cel mai mare datornic la bugetul de stat este o firma obscura inregistrata in comuna Posta Calnau, judetul Buzau, cu restante la plata obligatiilor fiscale catre bugetul de stat in valoare de 454,7 milioane lei, mai mari decat cele ale companiei European Foods, care conduce in randul datornicilor mari contribuabili, cu 400,8 milioane lei, potrivit datelor publicate de ANAF.

Oana Management este incadrata de ANAF in randul contribuabililor mijlocii. Firma a fost infiintata in 2006, avand ca obiect de acivitate consultanta pentru afaceri si management. Suma stabilita de ANAF nu a fost contestata.

In 2014, ultimul an pentru care sunt disponibile date pe Ministerul Finantelor, firma a avut un singur angajat. Cifra de afaceri neta s-a situat la 9 milioane de lei, in timp ce pierderile au atins 17,3 milioane lei, ca urmare a unor cheltuieli totale raportate la 26,3 milioane lei.

Potrivit unei investigatii a Digi 24 din vara anului trecut, firma nu exista la adresa unde este inregistrata. Statul a initiat executarea silita a firmei, insa sansele de a recupera banii sunt foarte reduse.

Tot in randul contribuabililor mijlocii apar alte doua firme cu restante mari la obligatiile fiscale catre bugetul statului. Astfel, Fresh Plaza SRL are restante la bugetul de stat de 167,1 milioane de lei, iar Birda Group International SRL figureaza cu 136,67 milioane lei. Fresh Plaza, din Ilfov, are ca obiect de activitate comerul cu ridicata al fructelor i legumelor, in timp ce Birda Group, din Timis, are ca activitate, potrivit site-ului Ministerului Finantelor, comertul cu amanuntul in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor.

In randul marilor contribuabili, topul datornicilor la bugetul de stat este condus de compania European Food, a oamenilor de afaceri Ioan si Viorel Micula. European Food are datorii de 400,8 milioane de lei, dar se afla in litigiu cu statul pentru o suma mai mare. Urmatoarele companii dupa valoarea restantelor sunt Complexul Hunedoara – 174,7 milioane lei, respectiv Societatea Romana de Televiziune (SRT) – 170,3 milioane lei.

ANAF: Marii contribuabili au obligatii fiscale de 2,6 miliarde lei

ANAF a publicat primele liste cu 2.672 contribuabili mari si mijlocii care au restante fiscale. Astfel, 186 de mari contribuabili, cu restante mai mari de 100.000 lei, inregistreaza obligatii fiscale totale de 2,60 miliarde de lei, din care 1,92 miliarde de lei obligatii de plata principale si 684 milioane de lei obligatii accesorii. Din total, 417 milioane de lei reprezinta obligatii de plata contestate.

Totodata, 2.486 de contribuabili mijlocii, cu restante mai mari de 50.000 lei, au obligatii fiscale restante in cuantum total de 3,80 miliarde de lei, din care obligatii de plata principale in suma de 2,85 miliarde de lei si obligatii fiscale accesorii in suma de 950 milioane de lei. Din total, suma de 316 milioane de lei reprezinta obligatii de plata contestate.

ANAF urmeaza sa publice si lista persoanelor fizice, in cazul carora vor fi transmise informatii pentru datorii maimari de 1.500 lei. Momentul publicarii datelor despre persoanele fizice urmeaza sa fie stabilit de catre conducerea ANAF.

"Deoarece in saptamana 25-29 aprilie a crescut foarte mult numarul contribuabililor care au decis sa isi stinga datoriile, sau sa isi clarifice situatia fiscala, si pentru a asigura publicarea unor informatii cat mai corecte, in zilele imediat urmatoare va fi publicata lista debitorilor mici contribuabili, institutii publice, persoane fizice cu obligatii fiscale restante rezultate si din activitati economice independente sau profesii libere, cu restante mai mari de 10.000 lei si persoane fizice cu restante mai mari de 1.500 lei", potrivit ANAF.

Sunt exceptate de la publicare obligatiile fiscale pentru care s-au acordat si sunt in derulare inlesniri la plata, cele a caror executare este suspendata si cele care au termene de plata stabilite in planul de reorganizare judiciara.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri