Falimentul Astra Asigurari ar putea costa Biroul Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR) peste 40 milioane euro, sub forma de daune platite in contul accidentelor facute de catre asiguratii fostei societati detinuta de Dan Adamescu, potrivit lui Ovidiu Vadean, presedintele BAAR.

Dupa retragere a autorizatiei de functionare a societatii Astra Asigurari, in august 2015, BAAR a inceput sa primeasca, incepand cu 1 septembrie, avizarile de dauna care inainte ajungeau la compania Astra Asigurari si, de asemenea, BAAR a inceput sa primeasca si cererile de rambursare. "In intervalul 1 septembrie 2015 - 30 aprilie 2015 (opt luni) BAAR a avizat un numar de 4.567 dosare de dauna. In primele trei luni ale acestui interval am primit un numar mare de avizari, ulterior numarul acestora fiind pe o panta descendenta", a explicat Ovidiu Vadean, citat de 1asig.ro.

Seful BAAR a adaugat ca Ppna in acest moment au fost primite 3.537 cereri de rambursare in suma totala de 13,8 milioane de euro. Dintre acestea, pana in prezent au fost platite 2.242 de dosare in suma totala de 9,6 milioane de euro. Aceste despagubiri s-au platit in numele politelor de Carte Verde emise de catre Astra Asigurari din Fondul Comun Carte Verde, care reprezinta structura financiara a Biroului. Fondul Comun este constituit pe baza contributiilor membrilor asociatiei BAAR.

"Din calculele nostre, falimentul ASTRA Asigurari ne va costa minim 40 milioane de euro", a subliniat Ovidiu Vadean. Calculul a fost facut luand in considerare daunele pe Carte Verde pe care Astra Asigurari le gestiona cand i s-a ridicat licenta, cat si daunele pe care BAAR le-a estimat ca ar putea veni pentru cele 800.000 de politele RCA valabile.

Citeste articolul integral pe 1asig.ro

BAAR este Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania care actioneaza ca Birou National Carte Verde. Sistemul International Carte Verde a fost infiintat cu scopul de a ajuta traficul international de vehicule si sa acorde asistenta necesara intre vehiculele care provin din diferite state.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri