Incepand cu luna Octombrie 2006, Allianz ofera clientilor persoane fizice, o editie limitata a unui nou produs de asigurare de viata, tip index-linked.
O caracteristica unica a Asigurarii de viata Allianz Index 50 consta in faptul ca aceasta, nu numai ca ofera o garantie de capital de 100%, dar si garantia unei rate de dobanda, precum si venituri suplimentare din investitie. Produsul este disponibil in urmatoarele tari: Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Polonia, Romania si Slovacia, anunta un comunicat al bancii.

Produsele de investitii cu garantii sunt cerute cu o frecventa din ce in ce mai mare in toate tarile din Europa Centrala si de Est. Asigurarea de viata Allianz Index 50 raspunde nevoilor de capitalizare pe termen lung ale clientilor nostri. Produsul imbina avantajele protectiei oferite de politele de asigurare de viata clasice cu capitalizare, cu beneficiile suplimentare oferite de piata de capital, afirma Dr. Werner Zedelius, membru al Board-ului Allianz AG.

Este pentru prima data, cand un astfel de produs este lansat simultan in mai multe tari, urmand ca in viitor sa aiba loc alte lansari similare.

Allianz Index 50 polita de asigurare de viata tip index-linked- va fi disponibila ca un produs premium de sine statator, fiind contractata pe o perioada fixa, de 10 ani. Prima minima care poate fi investita este de 2500 Euro. Performanta investitiei prin Asigurarea de viata Allianz Index 50 este in stransa legatura cu indicele Dow Jones Euro Stoxx 50.

Rata minima de rentabilitate garantata

Allianz Index 50 ofera la maturitate o dobanda garantata, peste garantia de capital, clientul obtinand in acest fel un plus de beneficii financiare. In plus fata de returnarea sumei investite in proportie de 100% dupa 10 ani (garantia de capital), in Romania de exemplu, clientul primeste in plus, 20% din prima platita (garantia oferita de dobanda). Procentul de 20% este asigurat printr-un angajament de plata cotat A+, oferit de Dresdner Bank, care garanteaza un randament minim de 120% la maturitate. Dresdner Bank este o companie membra a Grupului Allianz, situata pe locul trei in topul bancilor in Germania.

Sansa unor castiguri suplimentare pe piata de capital

In functie de performantele de pe piata de capital, la terminarea contractului, clientii pot beneficia de un castig suplimentar fata de cel oferit de dobanda garantata.

In decursul a 10 ani, in perioada Decembrie 1995- Decembrie 2005, randamentul mediu al indicelui Dow Jones Euro Stoxx 50 pe piata de capital, s-a dublat. Cu toate ca performanta trecuta reprezinta numai un indicator al dezvoltarii viitoare, in conditii similare, clientii ar obtine randamente substantial mai ridicate decat minimul garantat prin asigurarea de viata Allianz Index 50.

Odata cu lansarea acestui produs, clientii nostri vor beneficia de expertiza globala a Grupului Allianz, in domeniul asigurarilor si managementului activelor. Lansarea simultana, in tari din Europa Centrala si de Est, utilizeaza experienta dobandita in tari ca Austria, Belgia si Germania, dovedind inca o data succesul colaborarii globale. Asigurarea de viata Allianz Index 50 confirma pozitia Allianz New Europe ca leader al pietei asigurarilor in Europa Centrala si de Est. Clientii nostri beneficiaza de produse financiare garantate de puterea financiara si know-how-ul nostru, ca parte a Allianz New Europe afirma Dr. Zedelius.

Mentionam ca rezultatele, performantele obtinute in practica, pot fi diferite de cele estimate, fiind influentate de: conditiile economice generale, performantele inregistrate pe pietele de capital, frecventa si gravitatea evenimentelor asigurate, nivelul mortalitatii, nivelul ratelor dobanzii, rata de schimb, inclusiv rata de schimb Euro-Dolar, modificari ale nivelului concurentei, schimbari legislative, inclusiv schimbari referitoare la convergenta monetara si Uniunea Monetara Europeana, schimbari in politicile bancilor centrale si/sau ale guvernelor straine, impactul achizitiilor sau al masurilor de reorganizare, precum si de alti factori competitivi, la nivel national, regional sau global
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri