BRD a inregistrat un volum total al operatiunilor de factoring de 207 milioane euro, la 30 septembrie, nivel apropiat de cel realizat in intregul an 2005 (211 milioane euro), iar fata de aceeasi perioada a anului trecut operatiunile de factoring au inregistrat o crestere de 45 %, au anuntat, marti, oficiali ai bancii.
Operatiunile de factoring de import au fost de 10 ori mai mari fata de septembrie 2005. Cresteri importante fata de perioada similara a anului 2005 au fost raportate de banca si la operatiunile de factoring intern (+ 60 %), acestea atingand 146 milioane euro, la sfarsitul lunii septembrie 2006.

BRD - Groupe Societe Generale apreciaza ca pana la sfarsitul anului 2006 banca va detine 42 % dintr-o piata estimata la aproximativ 710 milioane euro, procentaj echivalent cu un volum de operatiuni de factoring de 300 milioane euro.

La sfarsitul anului 2005, BRD - Groupe Societe Generale detinea o cota de piata de 38 %, fata de banca de pe locul doi, care detinea o cota de 25 %.

BRD gestioneaza prin factoring un portofoliu de peste 360 clienti si 700 debitori - clienti sau non-clienti BRD. Fata de aceeasi perioada a anului anterior, numarul de clienti care au apelat la factoring a crescut cu 40 %, reprezentand peste 100 de companii noi adaugate la portofoliul anterior.

Pachetul de servicii de factoring oferit de BRD-Groupe Socit Gnrale include pe langa finantarea creantelor si serviciul de management al creantelor, constand in administrarea acestora, colectarea si, dupa caz, acoperirea riscului de neplata al debitorilor. Procedurile de colectare oferite de BRD- Groupe Socit Gnrale pe piata romaneasca permit scurtarea perioadei de incasare a creantelor si micsorarea costurilor de finantare aferente, suportate de client. Prin acest serviciu, BRD-Groupe Socit Gnrale isi propune sa realizeze si imbunatatirea comportamentului de plata al agentilor economici prin respectarea mai stricta a scadentelor contractuale.

BRD - Groupe Socit Gnrale este prima banca din Romania care a lansat produsul factoring in anul 1994, si prima institutie bancara cu statut de membru deplin al Factors Chain International. BRD-Groupe Socit Gnrale este in prezent singura banca din Romania care ofera servicii complete de factoring intern, de export si de import, cu sau fara regres.

BRD - Groupe Socit Gnrale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 6,4 miliarde euro. Banca are peste 1,8 milioane clienti si opereaza o retea de peste 500 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ 3,58 miliarde euro) la 2 octombrie 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri