Ponderea cash-ului in economie se mentine la peste 90%, conform estimarii facute in emisiunea Profesionistii in Banking de Cosmin Vladimirescu, general managerul MasterCard Romania, care puncteaza faptul ca platile electronice au crescut in ultimii ani, de la 6-7% la sfarsitul lui 2014, la (probabil) 8-9% in prezent.

Piata tichetelor de masa electronice se apropie de 200.000 de unitati, conform estimarilor MasterCard, care este partener exclusiv al celor 3 emitenti de tichete de masa, Edenred, Sodexo si Up Romania, insa vorbim de circa 2 milioane de romani care primesc aceste beneficii extrasalariale, piata totala a tichetelor de masa fiind de un miliard de euro anual.

"Este un domeniu care creste fulminant. Emiterea de carduri, adoptia de catre consumatori, apetitul cu care platesc contactless este unul foarte foarte mare", subliniaza Vladimirescu.

Afla cum isi propune MasterCard Romania sa creasca ponderea platilor electronice, intr-un interviu exclusiv alaturi de Cosmin Vladimirescu, pe Wall-Street PRO.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri