Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) lucreaza in prezent la o aplicatie pentru smartphone, prin care vrea sa furnizeze contribuabililor informatii, a declarat presedintele ANAF, Dragos Doros. Aplicatia ar putea fi gata in luna noiembrie.

"Incercam sa facem si noi o aplicatie. ANAF va avea o aplicatie pe toate telefoane mobile, dar care nu va da informatii spectaculoase. Va fi acolo si o sa spuna cateva lucruri, 10-15 lucruri importante si care sa fie la indemana. Asta este asa de imprietenire si de informare", a declarat presedintele ANAF, Dragos Doros, la conferinta Relatia cu autoritatile fiscale: confruntare sau colaborare, organizata de Deloitte.

Aplicatia ar putea sa fie gata in aproximativ o luna, a spus presedintele ANAF.

"Sper sa fie gata intr-o luna. (...) Vor fi informatii de baza, ca in orice aplicatie, care sa te duca la site daca vrei sa afli chestii. De imprietenire. O sa fie o aplicatie ca toate aplicatiile. Uitati-va ca mai au si alte institutii si nu dau acolo marea cu sarea, pentru ca nu ai cum intr-o aplicatie. Vor fi niste informatii de baza, importante, vrei mai mult iti arata une sa te duci", a spus Dragos Doros.

Masura face parte din procesul de informatIzare a ANAF. Tot parte a aceluiasi program, ANAF a anuntat recent masuri cum ar fi plata datoriilor direct din aplicatiile de ebanking utilizate de clientii bancilor, dar si trecerea la un proces electronic de poprire.

ANAF discuta cu bancile prezenta Fiscului in aplicatiile de ebanking ale acestora printr-un buton, care sa permita utilizatorilor sa plateasca datorii pe care le au catre Fisc online, direct din aplicatia pe care o utilizeaza din postura de clienti ai bancilor, a declarat, la inceputul lunii octombrie, presedintele ANAF, Dragos Doros, la conferinta Banking 2.0, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Visa, Patria Bank si Euronovate.

De asemenea, presedintele ANAF a afirmat, in cadrul aceluiasi eveniment, ca actiunea de poprire s-ar putea face electronic "intr-un interval scurt de timp".

Sursa foto: violetkaipa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri