Actionarii societatii TBI Credit IFN SA au decis majorarea capitalului social al companiei cu suma de 2,82 milioane lei (800.000 euro), de la 12,15 milioane lei la aproape 15 milioane lei (circa 4,25 milioane euro), se anunta in Monitorul Oficial.
Majorarea de capital s-a efectuat prin aportul in numerar al actionarului principal al companiei, TBI Leasing IFN SA. in urma majorarii de capital, societatea va emite un numar de 28.254.400 de actiuni nominative, in valoare de 0,10 lei fiecare, subscrise de TBI Leasing IFN SA, se mai spune in Monitorul Oficial. TBI Leasing IFN SA detine 99,99% din actiunile TBI Credit IFN SA, restul de actiuni fiind detinute de patru persoane fizice.
in martie 2006, TBI Credit, parte a grupului TBIH Financial Services Group, si-a majorat capitalul cu cu 5,2 milioane lei (1,5 milioane euro).

In martie 2006, Consiliul Concurentei a anuntat ca analizeaza preluarea controlului unic asupra Kardan Financial Services, TBI Leasing SA, TBI Credit SA si TBI Insurance Agent de Asigurari SRL de catre compania Kardan NV. Kardan Financial Services BV era controlata anterior de catre Kardan NV si Wiener Stedtische Allgemeine Versicherung AG. La inceputul lui aprilie, Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Kardan Financial Services BV de catre Wiener Stedtische Allgemeine Versicherung AG si Kardan NV. Kardan Financial Services BV exercita, indirect, controlul unic sau in comun asupra TBI Leasing, TBI Broker Asigurare, TBI Credit si Fortuna Credit.

In august 2006, Wiener Stedtische Allgemeine Versicherung AG anunta ca isi va transforma cele 40 de procente detinute din Kardan Financial Services B.V., actionarul majoritar al TBIH Financial Services, intr-o participatie directa de 60% la TBIH Financial Services.

In 2005, TBI Credit, impreuna cu Cosmote, a lansat societatea de credit de consum Fortuna Credit, destinata, in special, oraselor mici si mediului rural.
in anul 2005, TBI Credit IFN SA a inregistrat un profit net de 1,01 milioane lei (0,27 milioane euro) si o cifra de afaceri de 61,66 milioane lei (16,80 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri