Actionarii Bancii Comerciale Carpatica au decis sa modifice bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs, in care se estimeaza venituri de 260,23 milioane lei si un profit net de 26,6 milioane lei, potrivit unui anunt publicat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
De asemenea, in bugetul modificat se prevede atingerea unui portofoliu de credite catre clienti nebancari de 917,39 miloane lei, informeaza NewsIn. Bugetul de venituri si cheltuieli prevedea, inainte de modificare, venituri de 257,33 milioane lei, un profit net de 30,93 milioane lei si plasamente in credite de 1,085 miliarde lei.

Motivele prezentate pentru modificarea bugetului pe anul in curs sunt sumele mai mari cu 8,75 miloane lei alocate investitiilor in extinderea retelei - 100 noi unitati fata de 72 initial planificate, costurile rezervelor minime obligatorii impuse de banca centrala si majorarea la 8,75% a ratei dobanzii de referinta, potrivit unui material informativ asupra ordinii de zi a Adunarii Generale a Actionarilor (AGA).

In aceeasi sedinta a AGA s-a aprobat majorarea capitalului social cu suma de 24 milioane lei (6,8 milioane euro), printr-o emisiune de actiuni destinata actionarilor actuali ai bancii. Banca Comerciala Carpatica are in acest moment un capital social de 115,7 milioane lei (33 milioane euro), detinut in proportie de peste 81% de persoane fizice. Actiunile bancii sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si se tranzactioneaza pe piata de capital din luna septembrie a anului 2004. Ultimul pret de tranzactionare al titlurilor pe piata de capital a fost de 0,575 lei/actiune, care corespunde unei capitalizari bursiere de 665,5 milioane lei (189 milioane euro), potrivit datelor BVB.

Banca Comerciala Carpatica a afisat un profit net de 16,07 milioane lei ( 4,55 milioane euro) si active totale in valoare de 1,30 miliarde lei (369,34 milioane euro) dupa primele noua luni ale anului, potrivit raportului financiar al bancii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri