Societatea de Investitii Financiare Muntenia (SIF 4) va continua sa plaseze o parte din fondurile sale atat pe pietele internationale cat si in fondurile mutuale de pe piata interna, potrivit presedintelui SAI Muntenia Invest, Petru Pavel Szel
Societatea de Investitii Financiare Muntenia (SIF 4) a investit 7,5 milioane dolari in doua tipuri de titluri de valoare emise de compania SGA Societe Generale Acceptance, titlurile fiind listate la bursa din Luxemburg.

Jumatate din suma, 3,75 milioane de dolari a fost investita in titluri de valoare cu capital garantat 100% la maturitate, emise pe o perioada de cinci ani. Randamentul acestor titluri financiare se determina in functie de performantele inregistrate de un cos de actiuni emise de 15 companii listate la burse din Europa, Statele Unite ale Americii si Asia. Garantia capitalului este data de ratingul pe care il are Soceiete Generale. "intre cele 15 actiuni se afla si titlurile unor companii precum Nissan Motor, Nestle, Banco Popular de Spania, Bank of America, Takeda Pharmaceutical si Eni Italia", a declarat Szel, citat de NewsIn.

Cealalta jumatate a fost investita in acelasi tip de titluri de valoarea cu capital garantat 100% la maturitate, dar care sunt emise pe o perioada de sase ani. Randamentul acestor titluri se calculeaza in functie de performantele inregistrate de noua indicii ai unor piete de valori mobiliare, de marfuri, de metale pretioase (aur) si de imobiliare din Europa, Statele Unite ale Americii si Asia. SIF 4 Muntenia se afla in discutii cu mari institutii internationale pentru a incepe investitii in instrumente financiare structurate si in produse sintentice care sa fie tranzactionate la bursa.

"Piata este insetata de instrumente si un exemplu clar este gradul ridicat de suprasubscriere pe care l-a avut opferta publica de la Transelectrica, de aceea cred ca trebuie sa cautam alternative", a precizat Szel.

El a adaugat ca este nevoie de finantari structurate pe piata de capital romaneasca, operatiuni prin care se creeaza instrumente la comanda pentru investitori si SIF Muntenia intentioneaza sa investeasca in astfel de instrumente care sa fie tranzactionate la bursa.

In plus, SAI Muntenia va continua politica de plasament in fonduri deschise de investitii. Acest tip de plasamente permite SIF-urilor sa investeasca bani in actiunile emise de celelalte Societati de Investitii Financiare, plasamente care nu pot fi realizate direct la Bursa de Valori Bucuresti. "Am inceput cu plasamente in fondul Active Dinamic, iar in acest moment avem bani plasati in noua fonduri", a spus Szel.

"Bursa de Valori Bucuresti va lansa in perioada urmatoare instrumente noi de tranzactionare printre care se numara produsele structurate si este pregatita sa sustina listarea fondurilor de investitii", a declarat Septimiu Stoica, presedintele Bursei de Valori Bucuresti. Potrivit acestuia, produsele structurate vor fi emise de institutii bancare puternice si vor fi tranzactionate la Bursa intr-o sectiune speciala. "Acum trei luni, am trimis scrisori tuturor directorilor de banci, dar pana acum nu am primit niciun raspuns", a precizat Stoica.

Totodata, SIF 4 Muntenia a anuntat ca va participa la privatizarea companiei Antibiotice. "Primul exercitiu de acest tip l-am facut la Sicomed. in anul 2000 am cumparat actiuni Sicomed in valoare de doua milioane de dolari, iar sase ani mai tarziu am vandut titlurile pentru 24 milioane de dolari. Sigur ca in cazul Antibiotice nu va fi aceeasi crestere, dar este un exercitiu bun", a mai spus Szel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri