Actionariatul companiei de asigurari Unita a hotarat majorarea capitalului social al societatii cu 51,4 milioane lei (15,02 milioane euro), la 114,28 milioane lei (33,41 milioane euro), pentru a sustine cresterea afacerii, a anuntat un comunicat al Unita. Majorarea de capital de la Unita se va efectua prin aport in numerar, care urmeaza sa fie varsat integral pana la data de 31 ianuarie 2007.

"Majorarea de capital anticipeaza cresterea planificata a primelor subscrise cu 30% in 2007 si aplicarea noilor reglementari prudentiale odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", se mai spune in comunicat, potrivit NewsIn.

Raiffeisen Bank si-a vandut, pe data de 4 decembrie, participatia de 12,98% la capitalul firmei de asigurari Agras, listata la categoria a III-a a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), actionarului majoritar al Agras, Unita, printr-o tranzactie in valoare doua milioane lei (583.976 euro), la pretul de 0,45 lei/actiune. Pe data de 30 noiembrie 2006, Unita, actionarul majoritar al Agras, a mai achizitionat un pachet de 427.900 actiuni Agras, la pretul de 0,394 lei/actiune, reprezentand 1,2% din capitalul social al Agras. in urma acestor tranzactii, Unita controleaza, in prezent, peste 88% din actiunile Agras.

Compania de asigurari Unita va incheia acest an, cel mai probabil, cu pierderi, din cauza costurilor generate de schimbare a concentrarii pe asigurarile generale de pe cele de viata si a activitatii de restructurare, declara la sfarsitul lunii noiembrie directorul general al Unita, Iulian Dumitru.

Abia de la anul ne propunem sa echilibram balanta. Probabil ca vom avea pierderi la sfarsitul acestui an...Pentru acest an, tinta noastra este sa fim o companie compatibila cu standardele UE. De la anul vorbim de profit, a spus Dumitru.

Acest an a fost un an de restructurare din doua puncte de vedere: in primul rand, mutarea de la accentul pe asigurarile de viata la cel pe asigurarile generale, iar in al doilea rand, centralizarea contabilitatii si serviciile de back-office care se fac in centrala, a explicat Iulian Dumitru

Directorul companiei a mai spus ca volumul primelor subscrise de Unita a scazut, deoarece se baza pe produse de asigurari de viata si abia ulterior a inceput sa dezvolte partea de asigurari generale, iar foarte multe sucursale au trebuit sa fie "regandite". "Apoi, a trebuit sa facem, incepand din primavara aceasta, o restructurare, atat a centralei, cat si a procedurilor, pentru a le aduce la nivelul de exigente ale grupului", a spus Dumitru.

Unita a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2006, un volum de prime nete subscrise 184,2 milioane lei (peste 52 milioane euro), cu 7,6% mai putin fata de perioada similara a anului precedent. Conform informatiilor prezentate de portalul specializat 1asig.ro, Unita detine, in prezent, o cota de piata de 4,34%.

Asigurarile auto au reprezentat peste 81% din portofoliul companiei, in primele noua luni din 2006, iar asigurarile de incendii si calamitati naturale, circa 16%, potrivit portalului 1asig.ro. Dumitru a motivat scaderea primelor subscrise in primele noua luni prin faptul ca Unita trece printr-o schimbare radicala, mutand accentul de pe asigurarile de viata pe cele generale. O alta cauza a fost si aceea ca societatea de asigurari a mai trecut printr-un amplu proces de restructurare.

Unita este membra a Vienna Insurance Group, ca si Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Grupul austriac detine 99,99% din actiunile Unita. Compania a inregistrat, in 2005, un profit net de 283.641 lei si venituri totale de 381,19 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri