Cei doi competitori ramasi in cursa pentru privatizarea CEC nu aveau destule resurse financiare si umane pentru a prelua banca, avand in vedere forta financiara si pozitiile detinute pe piata bancara din Romania si din regiune, a declarat pentru NewsIn, Eugen Radulescu, presedintele bancii.

"Decizia luata de Ministerul Finantelor cu privire la amanarea privatizarii este mai buna decat stare de incertitudine in care am lucrat in ultima perioada de timp. Acum ne putem aseza la aceeasi masa cu actionarul unic si putem discuta strategia CEC, injectia de capital de care are nevoie si daca intram sau nu pe Bursa", a adaugat Eugen Radulescu.

Comisia pentru privatizarea CEC a refuzat oferta financiara imbunatatita depusa de National Bank of Greece, singurul investitor ramas in cursa pentru privatizarea CEC, dupa ce OTP Bank Ungaria s-a retras.

"Pretul oferit a fost in jur de 560 milioane de euro pentru pachetul de actiuni de 69,9%. Suma este sub ceea ce ne-am asteptat si sub multiplicatorul oferit in cazul BCR. in urmatorii doi ani procesul nu va mai fi reluat", a declarat ministrul finantelor si presedintele Comisiei, Sebastian Vladescu.

CEC avea, dupa primele noua luni ale anului, active totale de 6,12 miliarde lei (1,7 miliarde euro). Capitalul social al bancii este in prezent de 149,9 milioane lei. Banca are o cota de piata de 4,04%, fiind a opta banca din Romania, iar reteaua sa este formata din 1.391 unitati, in mediul urban si rural. CEC a anuntat, pentru primele zece luni ale anului, un profit brut de 47 milioane lei (13,3 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri