Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat, spre dezbatere publica, proiectele de norma privind prospectul schemei de pensii private si autorizarea administratorului fondului de pensii administrate privat, a anuntat vineri institutia.

Schema de pensii private se adreseaza viitorilor participanti la fondurile de pensii administrate privat. "Prospectul schemei de pensii private va cuprinde termenii contractului de administrare si ai schemei de pensii in baza caruia participantul va alege fondul de pensii administrate privat la care va dori sa contribuie", se spune in comunicatul CSSPP.

"Prospectul schemei de pensii private va contine date privind politica de investitii a administratorului, conditiile de eligibilitate, modalitatea de aderare, comisioanele si taxele suportate din contributii si din activul fondului, modalitatea de transfer si valoarea penalitatilor, precum si date despre administrator si structura actionariatului", a precizat comisia, potrivit NewsIn. In plus, contribuabilul va fi informat, de catre administratorul fondului de pensii la care doreste sa adere, asupra detaliilor prezente in prospectul schemei de pensii private.

Norma privind autorizarea administratorului fondului de pensii se va adresa viitorilor administratori de fonduri de pensii private si stabileste conditiile de constituire a societatilor de pensii si de autorizare a acestora ca administratori de fonduri de pensii private. Aceasta norma indica conditiile de autorizare a administratorilor de pensii private, precum si documentatia necesara pentru autorizare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri