Contributiile la fonduri de pensii private obligatorii se vor colecta incepand cu 1 ianuarie 2008, a declarat ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian.
"Aceasta amanare se datoreaza adoptarii cu intarziere de catre Parlament a legii de functionare a pilonilui II de pensii. Reforma pensiilor a fost in general intarziata de -a lungul anilor de lipsa de vointa politica, precum si de nivelul ridicat al inflatiei din anii anteriori", mai spus Vosganian, potrivit NewsIn.

"Pensiile si energia sunt ultimele domenii economice care au ramas la stat, iar dupa privatizarea lor se va putea spune ca, din punct de vedere structural, tranzitia in Romania s-a incheiat", a adaugat ministrul economiei.

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), a confirmat termenul dat de ministrul economiei si a adaugat ca la sfarsitul lunii martie 2007 va incepe procesul de autorizare a companiilor care vor administra fonduri de pensii private obligatorii.

"Dupa inceperea procesului de autorizare, la inceputul lunii august 2007, va incepe procesul de aderare a contribuabililor la fonduri de pensii private obligatorii, adica cei cu varsta pana in 35 de ani vor trebui, potrivit legii, sa-si aleaga un fond catre care sa le fie directionat un procent de 2% din salariul brut in vederea administrarii private. Cei care nu-si vor alege fondul in termen de patru luni vor fi directionati din oficiu, in mod aleator prin intermediul unui soft computerizat catre unul din fondurile existente pe piata.", a mai spus presedintele CSSPP, Mircea Oancea.

El a mai spus ca. in conformitate cu legea in termen de trei ani se va elabora o lege privind calculul si modalitatea de plata a pensiilor private."In ceea ce priveste pilonul III, al pensiilor private facultative, primele contributii de la participanti vor fi colectate cel tarziu in luna mai 2007", a masi spus Oancea care a adaugat ca, pana in prezent comisia a primit dosare de autorizare la pilonul III de la trei companii: BCR Asigurari de Viata, Allianz - Tiriac Asigurari si ING Asigurari de Viata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri