Raiffeisen Capital&Investment Bucuresti a fost aleasa pentru a intermedia listarea la Bursa de Valori Bucuresti a unui pachet de 10% din actiunile companiei transportatoare de gaze naturale Transgaz
"Transgaz SA va promova o oferta publica initiala primara de vanzare de actiuni in vederea admiterii la tranzactionare pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti, a unui pachet de actiuni nou-emise de 10% din capitalul social care ar rezulta in urma majorarii prin oferta publica initiala primara de vanzare de actiuni, in cazul in care actiunile nou emise ar fi subscrise integral", mentioneaza un comunicat al societatii.

Presedintele Raiffeisen Capital&Investment Bucuresti, Dana Mirela Ionescu, a declarat pentru NewsIn, ca listarea Transgaz este posibila in acest an, numai daca toate procedurile vor fi incepute "in forta". "Este prematur sa spunem acum cat va dura listarea. Cred ca este posibila in 2007, daca vom incepe in forta. Trebuie sa semnam mai intai contractul si apoi sa vedem in ce stadiu este compania si daca toate datele tehnice sunt in regula", a spus responsabilul Raiffeisen Capital&Investment. Potrivit acesteia, de-abia dupa ce vor fi parcurse aceste doua etape se va putea trece la evaluarea companiei, pentru a stabili un pret de vanzare pe actiune.

In cursa pentru listarea Transgaz, alaturi de castigatorul Raiffeisen Capital&Investment Bucuresti, se mai aflau alte patru companii, sindicate si consortii, care depusesera oferte pana la expirarea termenului. Ministerul Economiei si Comertului (MEC) vrea sa listeze Transgaz in 2007 si Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica in 2008.

La inceputul lunii septembrie, depusesera oferte si BCR Securities SA Bucuresti in colaborare cu CA- IB, sindicatul BRD Securities Groupe Societe Generale Bucuresti si EFG EUROBANK Securities SA Bucuresti, sindicatul de intermediere format din SSIF Broker SA Cluj-Napoca (manager de sindicat), HTI Valori Mobiliare (membru) si Delta Valori Mobiliare (membru), precum si consortiul BT Securities SA Cluj-Napoca.

MEC a listat, in august anul trecut, transportatorul de energie electrica, Transelectrica. Listarea Transelectrica la Bursa de Valori Bucuresti a fost intermediata un consortiu format din Raiffeisen Capital and Investment, Alfa Bank si BRD Securities.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri