HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania ofera, incepand de luni, produse uniformizate de creditare pentru persoanele fizice, care vor face parte si din oferta UniCredit Tiriac Bank, ce va rezulta in urma fuziunii celor doua entitati bancare, au anuntat cele doua institutii.
"Uniformizarea conditiilor de creditare pentru clientii persoane fizice survine dupa alinierea dobanzilor la depozite pentru toate categoriile de clienti, care a avut loc la inceputul anului 2007", se arata intr-un comunicat al bancii. Restul ofertei pentru persoanele fizice si companii urmeaza sa fie aliniate, pana la finalul procesului de fuziune.

De asemenea, pentru a arata apartenenta la acelasi grup, HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania vor lansa incepand cu 15 martie o campanie pentru promovarea "Creditului pentru Orice", credit pentru nevoi personale cu si fara ipoteca. Dobanda promotionala este de 3,95% pe an la euro, cu dobanda anuala efectiva (DAE) 6,92% pentru un credit de 100.000 euro pe 20 de ani (suma si perioada maxima). "Dobanda promotionala este valabila pentru 6 luni din momentul semnarii contractului de credit", se spune intr-un comunicat al bancii. Dupa terminarea campaniei, clientilor li se va aplica dobanda standard, au mai anuntat institutiile.

"Alinierea produselor de creditare pentru persoane fizice reprezinta un pas important in crearea ofertei de produse si servicii a UniCredit Tiriac Bank, a declarat presedintele executiv al UniCredit Romania, Rasvan Radu. "Aceasta este prima campanie derulata in comun de catre cele doua banci, fiind totodata o etapa premergatoare celei de rebranding".

Actionarii HVB Tiriac si UniCredit Romania au aprobat fuziunea bancilor

Actionarii Bancii Comerciale HVB Tiriac SA si cei ai UniCredit Romania SA au aprobat, in sedinta din 9 martie, toate punctele de pe ordinea de zi in legatura cu fuziunea celor doua institutii, inclusiv chestiunea numelui si a siglei bancii care va rezulta in urma fuziunii, bilanturile de fuziune si obiectivele noii entitati financiare.

Noua institutie bancara rezultata in urma fuziunii, UniCredit Tiriac Bank, va avea ca administratori pe Corneliu Dan Pascariu, Rasvan Radu, Ranieri de Marchis, Marco Cravario, Elena Goitini, Armin Huber, Friederike Kotz, Andreas Gschwenter, Melih Mengu, Johann Strobl, Ioan Tiriac, Ileana- Anca Ioan si Peter Koob.

Unicredit Tiriac Bank va avea un capital social de 379,1 milioane lei (113 milioane euro), potrvit proiectului de fuziune publicat in decembrie 2006 si aprobat de actionari. Proiectul de fuziune prevede finalizarea operatiunii pe data de 1 iunie 2007, "cu exceptia cazului in care fuziunea nu va putea fi inregistrata la registrul comertului in data de 31 mai 2007. Daca fuziunea nu se va inregistra pana la finalul lunii mai, data fuziunii contabile va fi prima zi a lunii ce succede luna in care fuziunea a fost inregistrata la registrul comertului", se arata in proiect.

Fuziunea va consta in absorbirea de catre HVB Tiriac (considerata banca "absorbanta") a bancii Unicredit Romania (banca "absorbita"). Absorbtia se va face pe baza situatiilor financiare ale Unicredit Romania din 30 septembrie, aprobate de actionarii celor doua banci in luna decembrie. Ca urmare a fuziunii, banca absorbanta va emite 4,2 milioane actiuni noi, cu valoarea nominala de 9,3 lei, majorand astfel capitalul social al bancii de la 339,9 milioane lei (101,2 milioane euro) pana la 379,1 milioane lei (113 milioane euro).

Structura actionariatului bancii rezultate in urma fuziunii va fi compusa din Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), cu 44,88% din actiuni, UniCredito Italiano, cu 10,219%, Redrum - 20,17% si Vesanio, cu 20,22% din capital. Restul actionarilor vor detine fiecare participatii de sub 1%.

UniCredit Group este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa, fiind prezent in 20 de piete bancare prin intermediul a 7.000 de sucursale care deservesc 35 de milioane de clienti. in cadrul grupului, BA-CA este responsabila de activitatile bancare din Europa Centrala si de Est.

UniCredit Group este prezent in Romania prin UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank. Fuziunea celor doua banci va crea un jucator cu active totale nete de 3,4 miliarde euro, 132 de sucursale si 600.000 de clienti. La finalul anului 2006, HVB Tiriac avea active de 8,83 miliarde lei (2,6 miliarde euro) si controla 5,13% din piata bancara romaneasca, iar UniCredit Romania detinea 1,66% din piata, cu active de 2,86 miliarde lei (845,3 milioane euro), potrvit datelor bancii centrale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri