Credit Europe Bank, fosta Finansbank Romania, vrea sa-si urce cota de piata pana la 2% la sfarsitul acestui an, de la 1,4%, cat era in 2006, prin extinderea retelei si lansarea de noi produse, a declarat presedintele bancii, Tamer Ozatakul.
Banca si-a schimbat denumirea incepand de luni, ca urmare a acordului facut de grupul turc Fiba, actionarul majoritar, cu National Bank of Greece (NBG), care a cumparat, odata cu operatiunile Fiba de pe piata bancara din Turcia, si brandul Finansbank.

Conducerea bancii a anuntat ca toate produsele bancii, inclusiv cardurile cu vechea sigla, raman valabile pana la expirarea lor, iar clientii nu sunt afectati de schimbarea denumirii bancii. "Nu a fost finalizat inca procesul de rebranding, este doar o etapa din el", a spus presedintele bancii.

Credit Europe Bank va continua sa fie o banca universala, cu produse pentru companiile multinationale, intreprinderile mici si mijlocii, producatori si populatie, au afirmat reprezentantii companiei.

"Obiectivul nostru este sa devenim o banca de top 10 in urmatorii doi ani si sa avem o cota de 2% din piata pana la sfarsitul acestui an", a spus Ozatakul. La finalul anului trecut, banca avea o cota de piata de 1,38% si active de 2,4 miliarde lei (704 milioane euro), si se situa pe locul 16 pe piata bancara romaneasca dupa acest criteriu. Credit Europe Bank Romania isi mai propune sa se numere printre primele trei companii pe segmentul produselor si serviciilor financiare de retail.

Credit Europe Bank isi va largi portofoliul actual de produse pe toate segmentele si sa se intareasca pe partea de credite ipotecare, imobiliare si pentru firmele mici si mijlocii (IMM).

Banca intentioneaza sa lanseze si produse financiare destinate persoanelor cu venit mare. "in a doua jumatate a anului vor fi lansate carduri de credit pentru persoane care cumpara produse scumpe, de lux", a declarat vicepresedintele bancii, Omer Tetik. De altfel, institutia financiara va deschide, la sfarsitul lunii martie, o unitate VIP, cu produse personalizate clientilor cu venituri mari.

Procesul de rebranding nu va afecta produsele actuale, au anuntat reprezentantii institutiei. "Cardurile Finans sunt valabile pana la data expirarii, ca orice produs de la noi. Cardurile pot fi utilizate de clienti pana la data expirarii fara nici o problema", a spus Tetik. "Activitatea comerciala, politica interna a bancii, dobanzile, conturile, persoanele de contact si codurile PIN vor ramane aceleasi", a spus presedintele bancii, Tamer Ozatakul.

O alta noutate pentru divizia din Romania este lansarea unei companii de asigurari a grupului, care va opera sub numele Credit Europe Asigurari. "Planurile erau sa vindem prima polita de asigurare pe 1 aprilie", a precizat vicepresedintele bancii. Compania va oferi servicii de asigurari generale si ar putea intra si pe segmentul pensiilor private.

Legat de noua decizie a bancii centrale de a nu mai impune un plafon al creditarii pentru persoanele fizice, Credit Europe asteapta ca Banca Nationala a Romaniei sa publice documentul oficial. "Din prudentialitate, nu tintim un avans de 0%, mai ales pentru produsele mari, cum ar fi imobilele", a spus Tetik. "Nu vrem sa fim cea mai agresiva banca in creditare, ci dorim sa fim si prudenti".

In august 2006 banca turca Finansbank A.S. a fost preluata de National Bank of Greece pentru suma 2,3 miliarde euro. Ca parte a intelegerii National Bank of Greece a obtiunut dreptul de a utiliza numele Finansbank si logoul bancii. in acest moment toate bancile grupului FIBA Group, principalul actionar al Credit Europe Bank isi schimba denuirea in Credit Europe Bank.

In urma acordului, grupul Fiba a cumparat cu 483 milioane dolari subsidiarele Finansbank din Romania, Elvetia, Rusia si Olanda. Grupul Fiba a pastrat 9,68% din titlurile Finansbank Turcia.

"Cand National Bank of Greece a cumparat 46% de la Fiba, au cumparat brandul", a explicat, anul trecut pentru NewsIn, vicepresedintele fostei Finansbank Romania, Omer Tetik. "Brandul Finans este valabil in Turcia, insa in alte tari, Fiba trebuie sa schimbe numele", a mai spus atunci reprezentantul institutiei bancare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri