Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea investi minimum 50 milioane euro sau 25% din actiunile vehicolului investitional North Real Estate Opportunities, care va folosi finantarea pentru derularea de proiecte imobiliare in Romania si alte tari est europene, potrivit NewsIn.

North Real Estate Opportunities Fund, administrat de North Asset Management International, este un instrument de investitii care urmareste randamente pe termen lung.

Proiectul urmareste achizitionarea, dezvoltarea, renovarea si administrarea de imobile in principal din Romania, Republica Moldova, Bulgaria si Ucraina. Fondul ar putea face investitii strategice si in Serbia, Croatia, Macedonia, Kazahstan, Georgia si Muntenegru.

Fondul urmareste in mod special aceste piete, unde doreste sa puna accent pe proiectele de dezvoltare. Daca investeste prin achizitii, fondul va sustine crearea unei piete secundare institutionale pentru proprietatile existente, care acum lipseste aproape in intreaga regiune. Costurile totale ale proiectului sunt confidentiale. Boardul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare se va intruni la data de 17 aprilie, ca sa ia o decizie referitoare la acest proiect.

Fondurile de investitii vor activa pe piata in calitate de cumparatori si de co-developeri, iar dezvoltatorii vor fi tot mai interesati de parteneriate, deoarece leasing-ul imobiliar nu finanteaza proiectele de mari dimensiuni, iar creditele bancare sunt inca scumpe, arata un raport recent al companiei Richard Ellis. Potrivit analistilor de la CB Richard Ellis, Romania va ramane una dintre cele mai cautate piete din Europa Centrala si de Est, atat pentru investitorii institutionali, cat si pentru cei privati. Pe piata se va inregistra o crestere a numarului tranzactiilor cu proiecte inainte de finalizarea lucrarilor, in defavoarea celor cu cladiri finalizate, investitorii urmarind sa isi asigure randamente cat mai bune, in timp ce preturile sunt in continua crestere.

BERD ar mai putea credita cu 60 milioane euro un vehicul investitional special al companiilor Globe Trade Centre (GTC) si Aura Investment destinat cumpararii, gestionarii si dezvoltarii de centre comerciale in Romania, a anuntat recent institutia.

Fondul britanic de investitii North Real Estate Opportunities a cumparat European Retail Park Sibiu pentru circa 83 de milioane de euro. Fondul britanic de investitii North Real Estate va investi 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea centrului comercial Bucovina, in Suceava.

North Real Estate Opportunities Fund Ltd este o companie britanica de investitii, cu sediul in insula Guernsey, axata pe achizitia de spatii comerciale din centrul si estul Europei, controlata de North Asset Management.. Fondul este listat pe piata investitiilor alternative (AIM Market - alternative investments market) la bursa din Londra si are birouri la Londra si la Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri