Fondurile straine de investitii mizeaza pe randamente de 20%-30% pentru plasamentele din 2007 in Romania, potrivit raportului prezentat de compania de consultanta fiscala si consultanta pentru afaceri PricewaterhouseCoopers (PwC).
"Rentabilitatile asteptate si acceptate de catre fondurile de investitii ce vor intra pe piata in acest an sunt preconizate sa scada catre valori situate in jurul a 20%-30% pe an", se precizeaza in raportului companiei de consultanta, potrivit NewsIn. Sectoarele cele mai atractive pentru fondurile de investitii sunt: farmaceutic, servicii financiare, constructii si materiale de constructii, conform declaratiilor facute in presa de catre reprezentanti ai diverselor fonduri, se mai arata in comunicat.

Sectorul asigurarilor si cel al serviciilor bancare sunt prevazute sa faca obiectul unor consolidari viitoare, ca urmare a integrarii Romaniei in Uniunea Europeana (UE).Potrivit studiului PricewaterhouseCoopers, constructiile (in special materialele de constructii), imobiliarele si comertul en-detail vor reprezenta principalele domenii in care se vor desfasura viitoarele fuziuni si achizitii in 2007, dar si pe termen mediu.

Cea mai importanta privatizare din acest an este preconizata a fi vanzarea producatorului de medicamente Antibiotice SA Iasi (ATB), companie listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). O alta companie asteptata a fi scoasa la vanzare este producatorul din industria chimica Oltchim SA Ramnicu Valcea (OLT), de asemenea listat la BVB.

Fosta fabrica de automobile Daewoo Craiova si producatorul de locomotive Electroputere SA Craiova (EPT), listat pe BVB, au fost scoase din nou la privatizare, la inceputul lunii martie. Trei filiale de furnizare si distributie de energie electrica ale Electrica sunt asteptate la vanzare. Vanzarea uneia din filiale, Electrica-Muntenia Sud, a fost deja agreata de catre Enel, si se estimeaza sa atinga un miliard de dolari, reprezentand vanzare de actiuni si majorare de capital.

Dupa finalizarea strategiei energetice (mai-iunie), sunt planificate privatizarile complexelor energetice Craiova, Turceni si Rovinari, conform declaratiilor Ministrului Economiei si Comertului. Pe langa aceste privatizari, sunt asteptate tot mai multe vanzari de active apartinand unor companii detinute de stat (ex. Tractorul, Carom etc).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri