Compania Romstal Leasing IFN SA a finantat in primele trei luni ale acestui an 1.188 de contracte in valoare de peste 42 milioane euro, cu circa 70% peste rezultatele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare nebancare.
In portofoliul companiei, autoturismele detin o pondere de 38%, vehiculele comerciale usoare si grele 43%, motocicletele 1%, echipamentele 7% si imobilele 11%. In primul trimestru al acestui an, cea mai importanta crestere a fost inregistrata de finantarea achizitiilor de vehicule comerciale, urmate de echipamentele contractate in leasing, care si-au dublat valoarea fata de 2006.

"Primele trei luni ale acestui an au concretizat asteptarile Romstal Leasing pentru 2007 de la piata romaneasca. Am inregistrat o evolutie foarte buna pe segmentul vehiculelor comerciale, al echipamentelor si al leasingului imobiliar, in timp ce segmentul autoturismelor a fost influentat de normele privind taxa de prima inmatriculare", a declarat directorul de marketing al Romstal Leasing, Ionut Chirila.

Romstal Leasing mizeaza in continuare pe aceste segmente, dar si pe leasingul instant, produs specific companiei, pentru a ajunge la cresterea afacerilor cu cel putin 25% in anul 2007, a mentionat Chirila.

Compania a inregistrat, in primele trei luni din 2007, o dublare a activitatii de leasing imobiliar. Astfel, Romstal Leasing a incheiat contracte de leasing imobiliar in valoare de 2,4 milioane euro in primele trei luni ale anului, avand ca obiect imobile cu destinatie comerciala, rezidentiala si terenuri.

Ponderea leasingului imobiliar in portofoliul Romstal Leasing a crescut de la 5,7% in 2006, la 11% dupa primele trei luni din 2007, iar pentru acest an, compania urmareste o crestere de 10% pe segmentul de leasing imobiliar fata de valoarea inregistrata anul trecut.

Anul trecut, Romstal Leasing a inregistrat o cifra de afaceri de 19,2 milioane euro, in crestere cu 146% fata de 2005. Profitul net a inregistrat un ritm mult mai lent de crestere, de la 2,4 milioane euro in 2005, la 2,6 milioane euro in 2006, valorile fiind raportate conform standardelor internationale de contabilitate.

La finalul anului trecut, grupul financiar KBC a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Romstal Leasing pentru suma de 70 de milioane de euro, tranzactia fiind finalizata in luna martie a acestui an.

Romstal Leasing IFN are o experienta de peste opt ani pe piata romaneasca in finantarea in sistemul de leasing financiar a achizitiei de autoturisme, autoutilitare, motociclete, vehicule comerciale grele, echipamente si imobile. Compania detine o cota de piata de 4,2%, 20 birouri de reprezentanta in tara si ocupa locul cinci in topul societatilor de leasing din Romania intocmit de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri