Immorent Romania, filiala locala de leasing a Erste Bank si Sparkassen, vrea sa isi creasca volumul de afaceri cu 150%, pana la 70 milioane euro, dintre care 55 milioane euro generate de opreatiunile de leasing imobiliar si 15 milioane de leasing-ul de echipamente.
"Suntem pregatiti sa facem fata competitiei in crestere din domeniul leasing-ului imobiliar, concentrandu-ne simultan, atat asupra leasing-ului financiar, cat si asupra celui operational. Pentru noi, importanta acordata leasing-ului operational denota faptul ca suntem flexibili fata de nevoile partenerilor nostri si suntem gata sa ii sustinem total: de la proiectare, trecand prin faza de constructie si ajungand la valorificarea proprietatilor lor imobiliare", a spus directorul Imoorent Romania, Anina Iordache.

Immorent Romania si-a crescut anul trecut volumul noilor afaceri cu 80% fata de 2005, pana la 28,3 milloane euro. In cadrul volumului total, leasing-ul de echipamente a generat 6,6 milioane euro, din care 3,8 milioane euro din echipamente industriale si 2,8 milioane euro din echipamente agricole. Operatiunile de leasing imobiliar au crescut in 2006 la 21,7 milioane euro, cu o treime din proiecte axate pe spatiile pentru birouri, iar restul pe spatiile industriale.

Immorent Romania detine o cota de 15% din piata leasing-ului imobiliar, dupa cum arata statisticile Asociatiei de Leasing si Servicii Nebancare (ALB), al carei membru este compania.

Immorent Aktiengesellschaft, filiala de leasing a Erste Bank si Sparkassen, a inregistrat un venit net inainte de impozitare in anul financiar anterior in valoarea de 67,8 milioane euro (incluzand efecte speciale de 100 milioane euro), in crestere cu 14,7% fata de 2005 cand era de 59,1 milioane euro. Compania si-a marit volumul noilor afaceri de leasing cu aproximativ 20% in 2006, pana la 2,142 miliarde euro de la 1,784 miliarde euro in 2005.

Volumul noilor afaceri in segmentul transfrontalier s-a ridicat la 683,7 milioane euro, iar noile afaceri din Austria au fost in valoare de 539,8 milioane euro. Immorent are 59.000 contracte de leasing, cu un volum de peste 6 miliarde euro. Gama “more” de servicii imobiliare si pentru proprietati (dezvoltare de proiecte, servicii de constructii, investitii in proprietati) a generat 40 milioane euro anul trecut.

Pe langa Austria, Immorent opereaza in alte zece tari prin intermediul filialelor sale si companiilor joint venture in Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Italia (Tirolul de Sud), Slovenia, Croatia, Serbia si Muntenegru. In total, volumul noilor afaceri derulate in tarile Europei Centrale, de Est si de Sud-Est in 2006 a crescut cu 14%, pana la 918,5 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri