Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va putea vinde pachetele minoritare de actiuni pe Bursa la pretul pietei si nu la valoarea nominala, ca in prezent, potrivit unei ordonante de urgenta privind privatizarea aprobate miercuri de guvern.

Conform ordonantei de urgenta care modifica OUG 88/1997, "AVAS va avea posibilitatea sa vanda pachete minoritare de actiuni la pretul pietei, pret determinat de urcari sau scaderi valorice la Bursa si nu la un pret determinat de valoarea nominala, care induce o limita valorica artificiala si abuziva", se arata intr-un comunicat al guvernului remis NewsIn.

Actul normativ a mai introdus obligatia cumparatorului unui "fluxul viabil" al unei societati de a prelua si a mentine, pentru o anumita perioada de timp, numarul salariatilor. De asemenea, in situatia in care procesul de privatizare este precedat de o restructurare financiara, programele de restructurare trebuie aprobate de conducerea societatii si de adunarea generala a actionarilor. Initierea programelor de restructurare poate fi facuta de institutia publica implicata, dar si de catre societatea comerciala.

Ordonanta a adus completari privind acordarea de credite companiilor, cumpararea de actiuni sau active ale acestora, precum si participarea la majorarea capitalului social. "Completarea a fost necesara pentru a intari angajamentele asumate de AVAS catre Comisia Europeana privind implicarea in acordarea de ajutoare de stat doar in situatii exceptionale si cu respectarea prevederilor legale", precizeaza comunicatul.

Pentru determinarea pretului de oferta, in absenta informatiilor de pe piata reglementata, cat si a datelor fumizate de emitentii la care institutia publica implicata are participatii, ordonanta stabileste modalitati simplificate pentru calculul valorii acestuia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri