Credit Europe Bank, fosta Finansbank Romania, va contracta un credit sindicalizat de 110 milioane de euro pentru sustinerea activitatii de creditare si dezvoltarea bancii, acordul urmand sa fie semnat la 14 iunie.
Lansata initial pentru 60 milioane de euro, aceasta sindicalizare a fost suprasubscrisa cu succes pana la suma de 110 milioane de euro, cu participarea a 14 banci din strainatate.

Aranjata de catre Alpha Bank, Mashreqbank PSC si Raiffeisen Zentralbank, facilitatea are o maturitate de doi ani si are ca scop sustinerea activitatii de creditare si dezvoltare a Credit Europe Bank Romania, spun oficialii bancii.

In luna octombrie 2004, banca a incheiat primul acord sindicalizat in valoare de 15 milioane euro, urmat de alte 55 milioane euro atrase cu un an mai tarziu.

Actionarul majoritar al Credit Europe Bank este Fiba International Holding NV, parte a grupului financiar turc Fiba, care detine 89,80% din actiunile bancii.

Credit Europe Bank (fosta Finansbank Romania) avea, la sfarsitul anului 2006, active de 2,38 miliarde lei (703,9 milioane euro) si controla 1,38% din piata bancara romaneasca, arata datele bancii centrale. Planurile bancii prevad cresterea cotei de piata pana la 2% la sfarsitul acestui an, prin extinderea retelei si lansarea de noi produse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri