Legea 441/2006 privind asigurarea profesionala a managerilor a fost facuta \"in dispretul mediului de afaceri\" si este foarte proasta, de aceea va fi greu de pus in aplicare, a spus, citat de NewsIn, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Cristian Parvan.
"AOAR sustine sistemul de asigurari, pentru ca acesta trebuie impus cu pumnul, chiar daca legea 441/2006 a fost data in dispretul mediului de afaceri. Aceasta lege este mult prea proasta si va fi greu de pus in aplicare. Daca legea este incalcata de toata lumea inseamna mai mult ca sigur ca nu este o lege buna", a declarat Parvan.

Societatile de asigurari stabilesc nivelul pentru polita de asigurare profesionala raportandu-se la anumite evenimente posibile, ce pot aparea in conformitate cu legea 441/2006, a aratat presedintele Confederatiei Nationale a Patronatului Roman, Dan George Stroescu. "In functie de societatea de asigurari, acestea se pot ridica la peste 20 de evenimente deosebite, lucru care demonstreaza ca nu se aplica o practica unitara si relativ corecta", a spus Stroescu.

In practica, societatile de asigurari pot facilita alegerea managerilor, oferind posibilitatea ca acestia sa se asigure pentru un singur eveniment. In acest caz, un manager actionat in judecata pentru un eveniment pentru care nu este asigurat va plati din propriul buzunar eventualele daune. "Tot din venitul propriu platesti daca ai gresit fata de actionari", a precizat Stroescu.

"Polita de asigurare din Romania tinde sa acopere in momentul in care compania il da in judecata pe manager, aceasta fiind cea mai frecventa asigurare intalnita in Romania", a spus directorul executiv al AON Broker de Asigurare Reasigurare, Karina Rosu.

Asigurarea de raspundere profesionala a managerilor a aparut pentru prima data in 1934 in Statele Unite, fiind realizata de compania Lloyd's. Aceasta este o polita de asigurare care nu acopera persoanele ca indivizi, ci pozitia de manager pe care o detin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri