Cea mai mare banca din Polonia, PKO BP, va incerca sa isi extinda rolul pe care il joaca in fostele tari comuniste din Uniunea Europeana, cum ar fi Romania si Bulgaria, dar si in Ucraina, a spus luni directorul general al institutiei, citat de saptamanalul Gazeta Bankowa.
Directorul general al PKO BP, Rafal Juszczak, a declarat pentru Gazeta Bankowa, ca institutia pe care o conduce este in cautarea unei posibilitati de a intra pe piata romaneasca si pe cea din Bulgaria. Publicatia poloneza citata de NewsIn nu da detalii legate de planurile financiare asociate investitiilor. Banca este controlata de Trezoreria statului polonez, care detine 51,49% din actiuinile PKO BP.

Juszczak a mai spus ca banca va incerca sa atraga un mare numar de polonezi care au emigrat in Europa de vest de la intrarea Poloniei in Uniunea Europeana in 2004.

"In tarile Uniunii Europene exista peste 1,5 milioane de polonezi care sunt clienti ai bancilor straine. Cred ca in decursul unei perioade de cinci ani, am putea atrage 10% din acesti clienti", a estimat seful PKO BP.

PKO ar putea sa isi piarda suprematia pe piata poloneza, in fata bancii Pekao, care face parte din grupul UniCredit, dupa ce va incheia fuziunea cu subsidiara poloneza a grupului bancar italian, la sfarsitul acestui an. Juszczak, care a fost numit directorul general al bancii luna trecuta, a spus ca vrea ca in decurs de 3-4 ani banca pe care o conduce sa depaseasca iar banca Pekao.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri