Vicepresedintele executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), Dan Florin Bunea, a decis sa demisioneze din functie si urmeaza sa paraseasca banca de la 1 august, a anuntat BCR, fara sa dea detalii privind motivele demisiei.
Dan Bunea coordona diviziile de trezorerie si piete de capital ale grupului financiar BCR, preluat de Erste Bank in octombrie 2006. Demisia sa va deveni efectiva de la 1 august, iar pana atunci Bunea va continua sa isi indeplineasca sarcinile si responsabilitatile curente.

Decizia privind persoana care va prelua pozitia detinuta in prezent de Bunea va fi luata in perioada urmatoare.

"Danut Bunea este un recunoscut profesionist al industriei financiare. Managementul BCR da o inalta apreciere activitatii sale foarte fructuoase pentru dezvoltarea BCR ca lider al pietei financiare romanesti si eforturilor sale pentru o integrare de succes a bancii in grupul Erste Bank", se arata in comunicatul BCR.

Potrivit unor surse bancare, citate de NewsIn, demisia vicepresedintelui celei mai mari banci din Romania s-ar datora unor "diferente puternice de viziune intre acesta si noii proprietari, austriecii de la Erste Bank, preocupati sa implementeze proiecte considerate de specialistii romani rupte de realitatea pietei romanesti".

Dan Bunea ocupa functia de vicepresedinte executiv si director financiar (CFO) in cadrul BCR din mai 2004. Responsabilitatile sale includ operatiunile de trezorerie, piete de capital, finantare externa, lichiditati si managementul riscului. Este in acelasi timp si presedintele comitetului de active si pasive.

Bunea detine si pozitia de membru in consiliul director al Bancii Anglo-Romane si presedinte al consiliului director al sucursalei BCR Chisinau SA si al BCR Securities SA.

In perioada 2000 - iulie 2004, Dan Bunea a condus divizia de investitii pe piata de capital a Bancii Comerciale Romane, iar anterior a ocupat pozitia de presedinte si director executiv (CEO) al BRD Invest SA, societatea de investitii financiare a Bancii Romane pentru Dezvoltare.

In calitate de membru al consiliului Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in perioada 2001-2004, Bunea s-a implicat in implementarea noii legi a pietei de capital si in practici de guvernanta corporativa.

A ocupat pozitii de conducere la societatea Munteania Global Finance SA, Fondul Proprietatii de Stat si Agentia Nationala pentru Privatizare.

Detine diplome de master in energetica la Universitatea Politehnica din Bucuresti si in drept la Univesitatea "Dimitrie Cantemir" Bucuresti. in prezent isi pregateste lucrarea de doctorat in finante, asigurari, banci si piete de capital la Academia de Studii Economice din Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri