Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a introdus in legislatie reglementarea conform careia incepand cu 1 septembrie Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) vor tranzactiona doar instrumente financiare care au primit coduri internationale.
Toate intrumentele financiare care vor fi tranzactionate pe cele doua piete de capital, Bursa de Valori Bucuresti si Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, vor trebui sa aiba codul standard ISO 6166 (ISIN), potrivit reglementarii, informeaza NewsIn.

"In noiembrie acest an, directiva europeana MIFID va fi implementata integral, iar raportarile pentru tranzactiile transfrontaliere vor necesita coduri internationale", a declarat Gabriela Anghelache, seful arbitrului pietei.

Presedinta arbitrului pietei de capital a explicat ca reglementarea nu va avea un efect asupra pietei deoarece toate instrumentele financiare deja au atasate coduri internationale, atribuite de catre depozitarul central al pietei.

"In acest moment toate instrumentele tranzactionate pe cele doua piete au aceste coduri internationale atribuite de Depozitarul Central, singura institutie care poate sa aloce codurile pentru evidenta instrumentelor financiare, stabilite de Organizatia Internationala de Standardizare", a precizat Anghelache.
Seful CNVM a precizat ca decizia luata marti vizeaza instrumentele care vor fi admise la tranzactionare pe viitor.

Seful arbitrului pietei a amintit ca cele doua institutii care administeaza pietele de capital: BVB si BMFMS au primit deja codurile internationale MIC (Market Internatioal Code). In schimb, casele de brokeraj, care au si ele nevoie de coduri standardizate (n.red. Bank International Code-BIC) pentru operatiunile pe pietele internationale vor trebui sa solicite aceste conduri de la SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecomunication), codurile pentru casele de brokeraj fiind atribuite de sectorul bancar.

SWIFT, o societate de drept belgian infiintata la 3 mai 1973 la Bruxelles, de 239 banci din 15 tari, reprezinta o retea privata de transmisiuni a carei folosire este rezervata bancilor membre si participantilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri