Valoarea bunurilor finantate de Romexterra Leasing IFN in primele cinci luni din 2007 s-a marit de peste trei ori fata de aceeasi perioada din 2006, pana la 20 milioane euro, ca urmare a cresterii numarului de clienti, a declarat, citat de NewsIn, presedintele companiei Cornel Coca Constantinescu.
Compania Romexterra Leasing IFN, divizie a bancii MKB Romexterra Bank, a finantat bunuri in valoare de sase milioane euro in primele cinci luni din 2006.

"Romexterra Leasing IFN SA si-a dublat numarul de contracte de leasing in primele cinci luni ale anului pana la 648, fata de acelasi interval din 2006, cand au fost inregistrate 328 de contracte", a precizat Constantinescu. Pana la sfarsitul acestui an Romexterra Leasing estimeaza incheierea a 2.500 de contracte, fata de 1.049 cat s-au inregistrat in 2006.

Leasingul pentru autovehicule are o pondere de 80% in structura portofoliului, leasingul pentru echipamente 18%, iar cel pentru imobile restul de 2%. "De la inceputul anului 2007, pe langa autoturisme si autovehicule utilitare, compania a intrat pe segmentul finantarilor de camioane, semiremorci si cel al autovehiculelor utilizate in domeniul constructiilor", a mai spus presedintele Romexterra Leasing.

Cererile pentru finantarea autovehiculelor isi mentin trendul ascendent, insa se remarca o tendinta de crestere a finantarilor pentru bunuri imobiliare. De asemenea, domeniul constructiilor se dezvolta semnificativ, fapt ce conduce la o crestere a solicitarilor pentru finantarile de autovehicule si echipamente utilizate in acest domeniu, a adaugat Constantinescu.

Compania Romexterra Leasing IFN, membra a grupului bancar Romexterra, controlat de MKB Bank, a inregistrat in 2006 o crestere de 21,89% a cifrei de afaceri nete, pana la 75,2 milioane lei.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri