Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat vineri societatea Raiffeisen Asset Management ca administrator de fonduri de pensii private facultative (pilonul III).

CSSPP, arbitrul pensiilor private a autorizat si prospectul schemei de pensii facultative "Raiffeisen Acumulare", care are ca administrator societatea Raiffeisen Asset Management.

Comisia de supraveghere a avizat si modificarea a doua prospecte ale schemelor de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative ING Clasic si pentru Fondul de Pensii Facultative ING Optim, adminitrate de ING Asigurari de Viata SA.

Pana in prezent, arbitrul pensiilor private a autorizat cinci societati pentru a admistra pensii private facultative: ING Asigurari de Viata SA, Aviva Asigurari de Viata SA, BCR Asigurari de Viata, Allianz-tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de pensii Facultative SA si OTP Garancia Asigurari SA.

O societate de pensii trebuie insa sa indeplineasca unele conditii generale pentru obtinerea autorizarii: sa se constituie sub forma unei societati pe actiuni, sa aiba ca obiect unic de activitate administrarea fondurilor de pensii si, optional, furnizarea de pensii private, iar denumirea societatii de pensii sa contina obligatoriu sintagma „fond de pensii”.

Capitalul social trebuie sa fie reprezentat prin actiuni emise de societatea de pensii, care sunt nominative, nu pot fi transformate in actiuni la purtator si nu pot fi actiuni preferentiale. Participatia cumulata a persoanelor fizice nu trebuie sa depaseasca 5% din capitalul social al societatii de pensii.

Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a investitiilor in cadrul grupului Raiffeisen in Romania, a fost infiintata in decembrie 2005 iar in iunie 2006 a lansat primele doua fonduri mutuale. Raiffeisen Asset Management administreaza active de circa 40 milioane euro, prin intermediul fondurilor Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit. In luna iunie Raiffeisen Asset Management a inregistrat o cota de piata cumulata de 15,5 %.

Raiffeisen Asset Management este singura societate de administrare de active din Romania care a depus la arbitrul pensiilor private documentatia necesara pentru a obtine autorizatia de administrare a fondurilor de pensii facultative.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri