Compania bulgara Eurohold a platit 12,5 milioane euro pentru pachetul majoritar al companiei Asitrans si al Asitrans Leasing, dupa ce a primit acordul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) de a efectua aceasta tranzactie
Saptamana trecuta Eurohold Bulgaria a primit acceptul de a achizitiona pachetul majoritar din Asitrans Asigurari de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Investitia Eurohold se ridica la 12,5 milioane euro pentru mai mult de 75 % din actiunile Asitrans, incluzand achizitia de actiuni, cresterea de capital, investitii in segmentul IT, precum si achizitionarea pachetului majoritar al Asitrans Leasing.

Integrarea companiei in structura holdingului se asteapta a se incheia pana la sfarsitul anului 2007. in august, capitalul social al Asitrans se va majora si se va alege un nou Consiliu de Administratie, care sa includa si reprezentanti ai EuroholdBulgaria.

Actualul presedinte al Asitrans Asigurari va continua sa ocupe aceasta functie, iar numele companiei se va schimba in EuroIns Romania. Investitiile majore se vor concretiza in infrastructura IT si software a companiei. Alte noi unitati teritoriale in Bucuresti si in tara urmeaza sa fie deschise.

Pentru primele 6 luni ale anului 2007 Asitrans Asigurari a subscris prime brute in valoare de 14,5 milioane euro, care reprezinta o crestere de 45 % fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Programul de investitie al Eurohold pentru Romania va include, de asemenea, achizitionarea in Bucuresti a unui Offices Building reprezentativ, care va gazdui sediul principal al companiilor de asigurari si de leasing, alaturi de sucursala Euro Finance, broker-ul, respectiv dealer-ul si consultantul financiar al holdingului. intre 2007 si 2010, holdingul planuieste sa investeasca aproximativ 30 milioane euro in asigurari, leasing si servicii financiare in franciza in Romania.

Principale obiective pentru aceasta perioada sunt atingerea unei cote de piata de 3% pentru asigurari generale, 4 % pentru leasing autovehicule noi, iar Euro Finance va deveni un important intermediar financiar pe piata romaneasca de capital.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri