Euro era cotat la inchiderea pietei valutare locale de luni la 3,1810 lei, cu 150 lei vechi mai sus decat cel de vineri seara, ca urmare a tendintei similare de depreciere fata de moneda europeana a celorlalte monede din regiune, sustin dealerii.
"Leul a avut tendinta sa evolueze in pas cu celelalte monede emergente, dar a stagnat mai mult in apropierea nivelului de 3,18 lei/euro", a spus un dealer bancar, citat de NewsIn.

Bancile cotau un euro la 3,1720-3,1750 lei in deschiderea sedintei valutare de luni, cu aproape un ban peste nivelul de vineri seara, iar in prima ora de tranzactionare leul s-a depreciat incet dar constant fata de euro, intr-un context international nefavorabil monedelor emergente. Moneda nationala s-a depreciat in prima parte a zilei pana la 3,1810 lei/euro, nivel in jurul caruia a fluctuat pana la inchiderea sedintei valutare locale.

Discursul guvernatorului bancii centrale, Mugur Isarescu, cu ocazia prezentarii raportului trimestrial asupra inflatiei, nu a influentat tranzactiile din piata, care a ramas calma in timpul conferintei, iar cotatiile nu s-au miscat semnificativ.

Cursul afisat luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,1768 lei/euro, descrie o depreciere a monedei nationale cu 104 lei vechi (0,33%) fata de euro, de la 3,1664 lei/euro, cat era vineri.

Pe pietele internationale, dolarul a oscilat intre 1,3771 si 1,3842 dolari/euro, iar la ora 17:20, ora Romaniei, cotatia euro era de 1,3798 dolari/euro. Cursul afisat luni de BNR arata o apreciere a monedei nationale cu 133 lei vechi (0,57%) fata de dolar, de la 2,3114 lei/dolar, cat era vineri, la 2,2981 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de luni un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 3,94% pe an fata de 3,06% pe an cat era la finalul saptamanii trecute, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a urcat la 5,12% pe an, de la 4,06% pe an, cat era vineri.

Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei au crescut in a doua parte a zilei la 5,0-6,5% pe an de la 3-4% pe an, cat erau dimineata, ca urmare a scaderii lichiditatii din piata interbancara dupa ce BNR a atras de la banci 3,5 miliarde lei in depozite la doua saptamani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri