Brokerii de asigurari au intermediat prime in valoare de circa 500 milioane euro, ceea ce reprezinta jumatate din valoarea primelor brute subscrise de 1,09 miliarde euro de societatile de asigurari in primele sase luni din 2007, a declarat vicepresedintele UNSICAR, citat de NewsIn.
"Valoarea primelor intermediate de brokeri creste in acelasi ritm cu piata de asigurari, deoarece o mare parte din afacerile companiilor de asigurari se realizeaza prin intermediul brokerilor", a spus vicepresedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR), Constantin Nastase.

El a estimat ca cifra de afaceri a brokerilor de asigurari a fost de 55 de milioane euro in prima jumatate a acestui an si a spus ca membrii UNSICAR au contribuit la aceasta cu 25 milioane euro.

"Din totalul pietei de brokeraj, pe care o estimam la 500 milioane euro, in primele sase luni din acest an 270 milioane euro reprezinta contributia brokerilor care sunt membri ai UNSICAR", a precizat Nastase.
Brokerii de asigurare au intermediat, in 2006, prime in valoare de 288 milioane euro si au raportat venituri de 72 milioane euro. Societatile de asigurari au afisat prime brute subscrise de 3,64 miliarde lei (1,09 miliarde euro) in primele sase luni din 2007, in crestere cu 29,4% fata de aceeasi perioada din 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri