Romania este una din tarile care s-ar putea confrunta, pe termen mediu, cu supraincalzirea pietei imobiliare, alaturi de statele baltice si Bulgaria, anunta un raport al grupului UniCredit.
Raportul UniCredit subliniaza ca dezechilibrele existente intre cererea de locuinte si oferta stimuleaza activitatea de constructii, chiar daca nu este vorba de un bubble – o crestere rapida a preturilor urmata de o scadere dramatica.

Analistii grupului UniCredit cred ca in ciuda cresterilor din ultimii ani, anumite tari, printre care Romania, statele baltice, Bulgaria ar putea inregistra riscuri de supraincalzire a pietelor pe termen mediu.

“Chiar daca in Europa Centrala si de Est nu se estimeaza socuri sistemice majore, riscurile au crescut in mod evident. Mai mult, capacitatea de absorbtie a socurilor ramane ridicata in regiune, in timp ce politicile macroeconomice prudente si monitorizarea creditului sunt esentiale pentru evitarea unor deviatii majore de la o dezvoltare sustenabila", arata raportul UniCredit.

Mai mult, avansul costurilor cu finantarile externe reprezinta o problema mare pentru tarile din regiune din cauza turbulentelor de pe pietele internationale.

UniCredit Tiriac Bank, a patra banca de pe piata romaneasca dupa active, a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 152,3 milioane lei (48,6 milioane euro), mai mare cu 30,3% fata de castigul cumulat din prima jumatate a anului trecut al HVB Tiriac Bank (la randul sau formata prin fuziunea prin absorbtie a Bancii Tiriac cu HVB Bank Romania) si UniCredit Romania, cele doua banci care au format prin fuziune noua entitate.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua central si est europeana a UniCredit Group, cu o prezenta puternica in Europa Centrala si de Est. Banca are o retea de 136 de sucursale in 38 de judete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri