Prima Pensie Fond de Pensii SA, companie care face parte din grupul sloven Prva, a atras in primele doua saptamani de la startul campaniei pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) 833 de participanti, insa numarul lor este in realitate mai mare
"Avem in momentul de fata 5.000 de semnaturi, insa intampinam o mare problema cu timpul necesar pentru ca aceste semnaturi sa ajunga la noi din teriotriu, este nevoie de trei-patru zile", a declarat presedintele Prima Pensie Fond de Pensii, Damjan Mencej.

Prima Pensie Fond de Pensii, care are printre actionari si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), vizeaza atragerea unui numar de 350.000 de clienti pentru fondul de pensii private obligatorii administrat, adica 10% din piata.

"Pentru a atinge o cota de 10% din piata pensiilor obligatorii, este necesar un capital intre 20-30 milioane euro, iar rolul nostru este de a furniza acest capital necesar supravietuirii pe aceasta piata", a declarat directorul BERD pentru institutiile financiare nebancare, Jonathan Woollett.

Majoritatea plasamentelor pe care le va face Prima Pensie, fondul de pensii obligatorii administrat de Prima Pensie Fond de Pensii SA, se vor indrepta catre Bursa de Valori Bucuresti si piata financiara din Romania. Politica de investitii a fondului este de a plasa 20% din active in instrumente ale pietei monetare, 40% in titluri de stat, 10% in obligatiuni municipale, 20% in actiuni tranzactionate pe pietele regementate si supravegheate si 10% in obligatiuni corporative, a spus Cosmin Paunescu, director executiv pentru investitii al Prima Pensie Fond de Pensii.

Prima Pensie Fond de Pensii este a saptea societate infiintata de Prva Group in Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri