Mai putin de o zecime (9,5%) din platile in afara celor in numerar realizate anul trecut pe piata romaneasca au fost facute cu cardul, ceea ce situeaza Romania pe ultimul loc in Uniunea Europeana din acest punct de vedere, arata o analiza publicata de Banca Centrala Europeana (BCE).
In schimb, Romania este campioana absoluta in UE la platile prin ordin de plata, care reprezentau anul trecut peste trei sferturi (75,7%) din totalul platilor "non-cash".

Putin peste o zecime (10,6%) din platile fara numerar au fost facute anul trecut prin debitare directa, in timp ce restul de 4% s-au realizat prin cec, mijloc de plata putin utilizat in multe din tarile europene din cauza temerilor de frauda. Astfel, noua din cele 27 de tari membre ale blocului comunitar au raportat 0% plati cu cecul in 2006.

Campioana europeana a utilizarii cardurilor ca mijloc de plata este Portugalia, tara in care aproape doua treimi (63,6%) din tranzactiile non-cash s-au realizat anul trecut prin card, urmata de Danemarca (62,6%) si Suedia (60,7%), arata studiul BCE.

La sfarsitul anului trecut, erau active pe piata romaneasca 9,04 milioane de carduri, potrivit datelor publicate de banca centrala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri