Tot mai multi britanici traiesc dupa principiul traieste acum, plateste mai tarziu. In Marea Britanie, datoriile persoanelor fizice (inclusiv imprumuturi ipotecare) depasesc in prezent 1.000 de miliarde de lire sterline. Potrivit Financial Times, numarul celor care au intrat in incapacitate de plata (faliment) a crescut cu 1,6% fata de ultimul trimestru din 2004 si cu 28% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 13.900 astfel de cazuri.
Numarul persoanelor fizice care au intrat in incapacitate de plata a crescut de cinci ori fata de anii 1990, cand economia britanica iesea din recesiune. Economistii avertizeaza guvernul britanic sa se astepte la ce e mai rau, daca oamenii nu inteleg sa-si diminueze cheltuielile. Gradul de indatorare a britanicilor a atins un nivel critic, a declarat Vicky Redwood, economist la Capital Economics.

Estimam ca tot mai multe familii resimt povara inda-torarii prea mari. Oamenii platesc circa 20% din venitul net disponibil numai pe dobanzi si pe refinantarea imprumuturilor deja contractate, cel mai mare nivel din 1990, a declarat Redwood.

Unii analisti subliniaza ca un numar mare de britanici au contractat datorii mari bazandu-se pe evaluari mult prea optimiste cu privire la propria cariera si la mersul economiei, in timp ce altii au fost fortati sa contracteze imprumuturi ipotecare uriase pentru a-si implini visul de a deveni proprietari.

Tinerii sub 30 de ani sunt cei mai expusi falimentului personal


Reprezentantul Debt Fee Direct, care ofera solutii la problemele legate de supraindatorare, Andrew Redmond, spune ca a devenit tot mai simplu sa imprumuti bani, fie ca e vorba de imprumut personal sau ipotecar, chiar si cu un istoric de plata negativ. Desigur la un cost mai ridicat, adica o rata a dobanzii mult mai mare decat media pietei.

Tinerilor li se ofera peste tot credite si tot mai multi contracteaza imprumuturi pentru a le refinanta pe cele anterioare, iar asta poate fi o adevarata capcana a datoriilor, a declarat Francis Walker de la Consumer Credit Counselling Service (CCCS). In opinia sa, vanzarea agresiva a creditelor si catre cei care nu-si pot permite astfel de rate trebuie contrabalansata cu avertismnente asupra a ceea ce se ascunde in povestea traieste acum, plateste mai tarziu si cu mai multe restrictii impuse institutiilor care ofera perspectiva de a obtine facil multi bani peste noapte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri