Banii in piata romaneasca se fac in doua moduri: (1) se intra bine si (2) se iese la timp. Degeaba iti petreci timpul studiind intrarea, daca iesirea ramane sub orice critica (ceea ce este adevarat pentru marea majoritate a traderilor care se indragostesc de actiunile pe care le detin). Mai exista inca o situatie in care se pot pierde bani, ca trader: consolidarea, unde semnalele tehnice generate sunt confuze si dese.

Este bine cunoscut ca toti amatorii stiu sa faca banii in trend ascendent, dar putini sunt cei care stiu ce sa faca intr-o consolidare. Si acesta este cuvantul-cheie pentru SIF3 la ora actuala. Figura de mai sus prezinta evolutia zilnica a SIF3 impreuna cu mediile de 50 si 200 de zile (subchartul 1). Se observa pretul dezvoltandu-se in interiorul unui triunghi simetric, delimitat de un nivel de suport 1-2-3 si unul de rezistenta A-B. Cine intra in SIF1 atat timp cat valoarea se afla la aceste niveluri isi blocheaza banii pana la sosirea unui alt zvon in legatura cu SIF-urile.

Pretul actual se afla sub MM50, subliniind caracterul negativ care se alatura consolidarii actuale. Stirea buna apartine investitorilor care atat timp cat pretul se afla deasupra MM200 se pot declara multumiti.

Observati, in subchartul 2, cum smart money au ramas si ei in consolidare. Din punctul 2, dumb money, adica masele de traderi si investitori, imping pretul, fara ca cei informati sa faca acelasi lucru. Cum in perioada imediat urmatoare nu exista nici un catalizator care sa ridice bursa, in general, evolutia SIF3 va fi determinata de zvonuri si, eventual, o confirmarea a lor. Ca intrare, n-as actiona decat la o confirmare scrisa a eventualelor zvonuri. Un asemenea eveniment ar declansa un trend care poate fi fructificat si a doua zi, nu neaparat anticipand ceva care poate nu va sosi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri