Marsh Romania, subsidiara locala a celui mai mare broker de asigurari din lume, a afisat venituri de 6 milioane euro din activitatea de brokeraj si consultanta in 2007, conform estimarilor, cu circa 50% mai mari decat in 2006, a spus directorul general al companiei, Cristian Fugaciu.
"Pentru 2007 rezultatele financiare ale companiei nu au fost auditate, insa estimam venituri de 6 milioane euro", a precizat directorul companiei, care a adaugat ca in 2008 compania vrea sa continue dezvoltarea si diversificarea serviciilor oferite clientilor. Veniturile provin din activitatea de brokeraj in asigurari si consultanta de risc", a mentionat Fugaciu, citat de NewsIn.

Cristian Fugaciu considera ca, in prezent, Marsh Romania detine circa 10% din totalul pietei de brokeraj.
"In unele state din Europa, primele intermediate de brokeri au ajuns la 80% din piata asigurarilor, aspect care arata ca Romania este o piata cu un mare potential de crestere", a mai spus seful Marsh Romania, care a adaugat ca in 2008 piata de brokeraj ar putea ajunge la o pondere de 25% in total piata de asigurare din Romania", a adaugat Fugaciu.

El considera ca 2008 va aduce o crestere puternica pe segmentul pensiilor private facultative (pilon III). "Vom dezvolta colaborarea cu administratorii de top de pe piata pensiilor facultative (pilon III)", a mai spus directorul general al Marsh Romania.

Fugaciu mizeaza pe clientii corporate, iar in prezent Marsh Romania colaboreaza cu peste 300 de companii. "Anul acesta dorim sa crestem pe segmentul de consultanta de risc, de asigurari pentru angajati si pensii, de bancassurance, de societati financiare nebancare, precum si pe segmentul de societati de leasing", a adaugat Fugaciu.

In acest an vom investi in training, marketing si in crearea de noi produse. In ce priveste structura companiei, 40% din portofoliu il reprezinta segmentul auto, 25% din portofoliul de asigurari sunt cele de proprietate, bunuri, cladiri, echipamente, utilaje. Alte asigurari importante ca pondere sunt asigurarile pentru angajati, care reprezinta 10% din portofoliu si cele de raspundere manageriala care acopera alte 10 procente.

In prezent, compania colaboreaza si cu societati de asigurare din spatiul Uniunii Europene (UE), care si-au notificat activitatea pe teritoriul Romaniei conform legislatiei in vigoare. Seful Marsh Romania considera ca societatile de asigurare din UE vor fi din ce in ce mai active pe piata romaneasca a asigurarilor si, in timp, vor lua din cota de piata a celorlalte companii de asigurari din Romania. " In prezent, aceste companii vizeaza in special segmentul corporate, dar este posibil ca unele sa intre si pe retail dupa ce vor tatona terenul", a adaugat directorul Marsh Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri