Creditele acordate de Bancpost, a cincea banca din sistemul bancar romanesc, au ajuns la finele anului trecut la un sold de 3,1 miliarde de euro, cu 86% peste nivelul de la sfarsitul anului 2006.
EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a obtinut anul trecut din afacerile din Romania un profit net de 28,8 milioane euro, in conditiile dublarii volumului total al activelor bancare si cresterii, de peste trei ori, a volumului de credite acordate, arata raportul EFG Eurobank.

Activele Bancpost au urcat de la 2,3 miliarde euro in 2006 la 4,8 miliarde euro anul trecut, se mai arata in raportul grupului grecesc.

Volumul de credite acordate de Bancpost a ajuns, in 2007, la 3,1 miliarde euro, de la un sold de 852 milioane euro la finalul lui 2006, iar cel al depozitelor a atins 1,4 miliarde euro.

Profitul operational al afacerilor grupului elen din Romania a ajuns anul trecut la 246 milioane euro, iar profitul brut a fost de 37 milioane euro.

Bancpost a ajuns, la sfarsitul anului trecut, la o retea de 237 de unitati si 18 centre de afaceri, de la 189 de agentii si zece centre de afaceri la finalul lui 2006. Investitiile in Romania ale EFG Eurobank au ajuns, la sfarsitul anului trecut, la 240 milioane euro, iar fondul comercial a ajuns la 10 milioane euro.

In afara de Bancpost, EFG Eurobank mai detine in Romania si alte companii: Euroline Retail Service IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services sau EFG IT Shared Services.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri