Banca Comerciala Romana (BCR), cel mai mare creditor de pe piata romaneasca, a obtinut in 2007 un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 924,8 milioane lei (276,5 milioane euro), pe fondul cresterii imprumuturilor acordate cu 50,1%.
"Rezultatele anului 2007 demonstreaza ca suntem pe drumul cel bun in ceea ce priveste masurile de transformare si integrare menite sa dezvolte afacerile. Atingerea tintelor si un profit record inainte de costurile cu restructurarea, de peste 360 milioane euro, demonstreaza forta afacerii noastre", a spus directorul executiv al BCR, Manfred Wimmer.

"Suntem convinsi ca politicile monetare si fiscale solide, ca si o evolutie stabila a cursului de schimb, vor mentine Romania si BCR pe o traiectorie solida de crestere", a adaugat Wimmer.

Activele totale ale BCR au crescut anul trecut cu 33,5% la 63,36 miliarde lei (17,56 milioane euro) la finalul lui decembrie 2007.

Portofoliul de credite acordate clientilor (inainte de provizioane, conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara - IFRS) a crescut cu 50,1%, de la 24,57 miliarde lei (7,26 miliarde euro) in decembrie 2006 la 36,89 milioarde lei (10,22 miliarde euro), ca urmare a cresterii puternice a creditelor de consum - in special in lei, a celor ipotecare si a imprumuturilor de investitii pentru microintreprinderi.

Depozitele atrase de la clienti au crescut in decembrie 2007 fata de sfarsitul anului precedent cu 23,6% pana la 30,25 miliarde lei (8,39 miliarde euro).

Rezultatele prezentate de BCR sunt consolidate, neauditate si calculate conform IFRS, iar pentru conversia sumelor in euro s-a folosit cursul Bancii Centrale Europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri