Interamerican Fond de Pensii si Prima Pensie Fond de Pensii vor sa fuzioneze odata cu intrarea in vigoare a normei care va reglementa fuziunile si achizitiile intre fondurile de pensii.
In prezent nu exista un cadru legal care sa reglementeze fuziunile sau preluarile intre fonduri, urmand ca norma privind fuziunile si achizitiile in acest sistem sa fie lansata luna aceasta spre dezbatere publica, potrivit NewsIn.

Potrivit acelorasi surse, reprezentantii celor doua fonduri au ajuns deja la un acord privind o posibila fuziune, operatiune care ar putea dura doua luni de la data validarii normei care reglementeaza fuziunile si achizitiile fondurilor.

Reprezentantii Interamerican au refuzat sa comenteze, in timp ce directorul executiv al societatii Prima Pensie Fond de Pensii, Damjan Mencej, a negat o posibila fuziune intre cele doua fonduri.

Potrivit legii, un fond de pensii trebuie sa aiba cel putin 50.000 de participanti dupa primii trei ani de la data constituirii.

Dupa etapa de validare a aderentilor, inainte de repartizarea aleatorie, Interamerican Fond de Pensii avea 265.549 aderenti si o cota de piata de 6,65%, in timp ce Prima Pensie Fond de Pensii acumulase 20.004 de aderenti si o cota de piata de 0,50%.

Impreuna, cele doua fonduri ar insuma 285.553 de participanti si o cota de piata de 7,15%, inainte de repartizarea aleatorie a aderentilor.

Presedintele CSSPP, Mircea Oancea, a declarat recent ca arbitrul pensiilor private va propune spre dezbatere publica, pana la jumatatea lunii martie, un proiect de norma privind fuziunile si achizitiile in sistemul de pensii.

Oancea a explicat ca achizitiile fondurilor de pensii se vor putea face numai prin elaborarea unui prospect, a unei oferte noi, astfel incat participantii fondurilor sa aiba timp sa isi exprime optiunea si, dupa caz, sa refuze aceasta optiune, sa se mute la un alt fond sau sa ramana la noul fond administrat de o alta companie.

Seful CSSPP precizase ca, in perioada urmatoare, Comisia va cere administratorilor sa-si reanalizaze planurile de afaceri si strategiile pentru ca, in baza acestora, sa inceapa discutiile intre ei, daca vor fuziona sau nu.

Campania initiala de aderare a romanilor la un fond de pensii private obligatirii (pilon II) a inceput pe 17 septembrie 2007 si s-a incheiat pe 17 ianuarie 2008. Cei care nu au optat pentru un fond de pensii sau care au fost invalidati vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri