Moneda nationala s-a apreciat ieri cu doi bani (0,5%), pana la 3,6799 lei/euro, potrivit cursului de referinta afisat de banca centrala, dar in a doua parte a zilei leul a inceput sa piarda treptat teren, pe o piata fara volume semnificative de tranzactionare, sustin dealerii.

"Volumele tranzactionate nu par sa fie foarte mari, mai ales ca fluctueaza destul de repede cursul", a declarat dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Constantinescu, citat de NewsIn.

Moneda nationala s-a apreciat la primele tranzactii, iar ulterior cursul a fluctuat intre 3,66 si 3,6943 lei/euro, cu o tendinta de depreciere a leului, iar la 14:10 euro era cotat la 3,6900-3,6970 lei.

Cursul afisat miercuri de banca centrala arata o apreciere cu aproape un ban (0,39%) a monedei nationale fata de dolar, de la 2,3902 lei/dolar, cat era marti, la 2,3808 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a depreciat de la 1,5334 la 1,5487 dolari/euro, iar la 14:10 cotatia era de 1,5484 dolari/euro.

Banca centrala a afisat, in prima parte a zilei de miercuri, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,61% pe an, usor mai scazut fata de cel de 8,70% de marti. Dobanda pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) a fost de 9,11% pe an, sub nivelul din ziua precedenta, de 9,20%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri