Moneda nationala s-a apreciat nesemnificativ miercuri, pana la 3,5614 lei/euro, potrivit cursului de referinta afisat de banca centrala, suficient insa pentru a atinge un nou nivel maxim al anului, pe o piata care a urmat indeaproape evolutia celorlalte piete emergente, sustin dealerii.
Banca Nationala a Romaniei afisase marti un curs de referinta de 3,5638 lei/euro.

Cursul leului nu a mai atins un nivel atat de scazut din 27 decembrie 2007, cand BNR afisase un curs de referinta de 3,5282 lei/euro.

"Leul a fluctuat intr-un interval restrans in aceasta sedinta. Evolutia monedei nationale depinde mult de cea a altor valute emergente din regiune", a declarat, citat de NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea.

In primele ore de tranzactionare, moneda nationala a ramas aproape de nivelul de 3,55 lei/euro, atins spre finalul sedintei precedente, insa dupa ora 11:00 leul a inceput sa se deprecieze, iar la 13:20, bancile cumparau un euro cu 3,5780 lei si il vindeau cu 3,5820 lei.

Fata de moneda americana, cursul de referinta de miercuri indica o usoara intarire a leului, pana la 2,2319 lei/dolar, de la 2,2350 lei/dolar in ziua precedenta. Acest nivel nu a mai fost atins de aproape opt ani, din 14 august 2000, cand BNR afisase un curs de referinta de 2,2316 lei/dolar.

Miercuri este si ultima zi de constituire a rezervelor minime obligatorii. Data limita pentru plata impozitelor si taxelor la bugetul de stat este 25 aprilie.

Pe pietele internationale, moneda americana a fluctuat miercuri intre 1,5940 dolari/euro si 1,5999 dolari/euro, iar la 13:40 ora Romaniei, euro era cotat la 1,5953 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de miercuri, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,75% pe an, apropiat de cel de 8,78% pe an din sedinta precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut usor la 9,25% pe an, de la 9,28% pe an, cat era marti.

Dobanzile overnight au scazut puternic, la 2-3% pe an, dupa ce banca centrala a anuntat ca a atras numai 385 milioane lei (108,1 milioane euro) de la bancile comerciale, in conditiile in care in piata au revenit aproape 11,5 miliarde lei, din sumele atrase de BNR din 16 aprilie pana marti in depozite cu scadenta pe 23 aprilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri