Banca Comerciala Romana (BCR) acorda credite agricultorilor in contul subventiilor pe suprafata din fondurile Uniunii Europene (UE), pe care acestia urmeaza sa le primeasca pana la sfarsitul lui iunie 2008.
In acest scop, BCR a semnat o conventie cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR). Sprijinul financiar este acordat agricultorilor romani prin schema de plata unica pe suprafata (SAPS), fiind reglementat prin Politica Agricola Comuna si prin scheme de plati directe nationale complementare, finantate din bugetul de stat.

Creditele vor acoperi cel mult 75% din suma estimata a fi primita de agricultori de la APIA sub forma de subventie, calculata pe baza unei adeverinte eliberate de APIA, care certifica suprafata detinuta de fiecare solicitant.

De asemenea, BCR a semnat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural o intelegere privind plafonul de garantare, prin care FGCR garanteaza 50% din valoarea fiecarui credit.

Alte Banci, printre care CEC, BRD-SocGen si Alpha Bank, au semnat deja o intelegere cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si vor da, de asemenea, imprumuturi agricultorilor.

BCR, membra a grupului austriac Erste, gestioneaza in prezent active de peste 17,5 miliarde euro, operand prin 582 de sucursale si agentii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri