Moneda nationala incheie sedinta de ieri in urcare cu aproximativ un ban si jumatate fata de nivelul de la sfarsitul saptamanii trecute, la cotatii de sub 3,63 ei/euro, pe o piata calma, in conditiile in care piata londoneza este inchisa, iar cea locala asteapta decizia BNR, sustin dealerii
Moneda nationala a deschis sedinta de tranzactionare la niveluri usor peste 3,63 lei/euro, pentru ca, putin dupa ora 11:00 sa se aprecieze pana la 3,6238 lei/euro. Ulterior, leul a reinceput sa piarda teren, pana la 3,6362 lei/euro, dar in ultima parte a sedintei a revenit la cotatiile din deschidere. La ora 17:15, bancile cumparau un euro cu 3,6275 lei si il vindeau cu 3,6355 lei.

"Piata e destul de linistita dupa sarbatori. In plus, asteapta decizia bancii centrale de maine, privind dobanda de politica monetara", a declarat dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC), Florin Constantinescu, citat de NewsIn.

Cursul de referinta afisat de banca centrala indica o apreciere cu 0,39% a leului fata de moneda europeana, pana la 3,6323 lei/euro, respectiv o usoara intarire a monedei nationale fata de cea americana, pana la 2,3468 lei/dolar, de la 2,3545 lei/dolar, cat era vineri.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a depreciat treptat de la 1,5424 la 1,5500 dolari/euro, dar la 17:15 ora Romaniei, dolarul era cotat la 1,5440 dolari/euro, in usoara revenire.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de ieri, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 10,11% pe an, apropiat de cel de 10,45% pe an din sedinta precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut usor la 10,61% pe an, de la 10,95% pe an, cat era vineri.

Dobanzile overnight se mentin la 10 - 11% pe an.

Majoritatea analistilor anticipeaza o mentinere a ratei dobanzii de politica monetara la 9,5% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri