In a doua parte a sedintei bursiere de ieri, in patru tranzactii succesive s-au transferat aproape 3,4 milioane actiuni Compa Sibiu (CMP), la pretul de 17.500 lei/titlu. Volumul acesta reprezinta peste 4,3% din numarul total de actiuni emise de societatea sibiana. Cea mai mare dintre aceste tranzactii a cuprins 2,61 milioane actiuni. Astfel, cu un rulaj total de 62,8 miliarde lei, CMP a fost de departe cel mai tranzactionat titlu de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu 45% din rulajul total, care a ajuns ieri la peste 139 miliarde lei.

Din 40 de simboluri tranzactionate ieri la BVB, 21 au inregistrat scaderi de pret, 10 au urcat, iar pentru 9 emitenti nu au fost consemnate schimbari ale cotatiilor. Aceasta evolutie a fost reflectata si de valorile indicilor pietei. Toti cei trei indici aveau, la inchiderea sedintei, valori mai mici fata de ziua precedenta, dupa cum urmeaza: BET (reflecta tendinta pretului celor mai lichide actiuni) a scazut cu 0,72%, pana la 4.861,48 puncte; BET-C (indice compozit care monitorizeaza evolutia tuturor actiunilor listate) avea o valoare de 3.091,42 puncte, mai mica cu 0,59%; BET-FI (reflecta tendinta din piata SIF) a scazut cu 0,28%, pana la 24.807,46 puncte.

Ieri, la BVB au fost transferate 23,6 milioane de actiuni prin intermediul a 3.224 de tranzactii. Capitalizarea pietei totaliza 396.803 miliarde lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri