Compania Signal Iduna Asigurari de Viata a primit, saptamana trecuta, autorizatia finala de functionare de la arbitrul asigurarilor, urmand sa-si inceapa activitatea dupa o investitie initiala de 20 milioane euro, a anuntat compania.
"Signal Iduna Asigurari de Viata isi va incepe activitatea in baza unei investitii initiale de 20 milioane euro", declarase directorul executiv al Signal Iduna Services, Sorina Niculescu.

Compania va oferi produse si servicii de asigurari private de sanatate, asigurari de viata si de accidente si tinteste pozitia de lider de piata pe segmentul asigurarilor voluntare de sanatate, se arata intr-un comunicat.

"Avand in vedere potentialul pietei de asigurari din Romania, de peste 2 miliarde de euro, si cresterea anuala semnificativa a acesteia, Romania ofera oportunitati interesante de dezvoltare, in special in domeniul asigurarilor private de sanatate, care, in tara noastra se afla inca in stadiu incipient de dezvoltare", a declarat directorul de dezvoltare al companiei, Sinziana Maioreanu.

In Romania, Signal Iduna vrea sa lanseze trei linii de afaceri pentru persoane fizice si companii - asigurari private de sanatate (activitatea principala), asigurari de viata si asigurari de accidente.

Pe segmentul pentru companii, Signal Iduna Asigurari de Viata SA ofera companiilor mijlocii sau mari, care au angajati cu nivel mai ridicat de studii si venituri, instrumente de fidelizare a acestora fata de firma la care lucreaza, se arata in comunicat.

In privinta produselor pentru persoane fizice, Signal Iduna Romania are drept tinta persoanele si familiile cu nivel mediu si ridicat de educatie si venit.

"Misiunea noastra este de a deveni lideri pe piata asigurarilor de sanatate", a mai spus Sinziana Maioreanu.
In 2006, asiguratorul german infiintase in Romania compania Signal Iduna Services SRL, care s-a ocupat de intocmirea studiilor de piata si a planurilor de afaceri, precum si a documentelor necesare pentru a obtine autorizatia de functionare de la CSA.

In martie, Blocul National Sindical (BNS) anuntase ca a stabilit cu grupul Signal Iduna sa colaboreze in viitorul apropiat si sa dezvolte impreuna oferte noi pentru piata romaneasca a asigurarilor de sanatate.

Compania de asigurari si servicii financiare Signal Iduna - fondata cu 100 de ani in urma de catre organizatia mestesugarilor germani - se numara printre primele zece din piata asigurarilor din Germania si este al patrulea asigurator de sanatate ca marime din aceasta tara.

In Europa de Est, Signal Iduna mai este prezenta in Ungaria (din 1993) si Polonia (din 2002).

Piata asigurarilor private de sanatate va avea o crestere exploziva in urmatorii trei ani si depasi valoarea de 150 milioane euro pana in 2010, in conditiile in care se va dubla anual, declarase directorul general al Signal Iduna Services, Sorina Niculescu, in prima jumatate a anului trecut.

La sfarsitul anului 2006, piata romaneasca a asigurarilor de sanatate s-a ridicat la aproape 10 milioane euro (aproape 35 milioane lei).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri