BT Aegon Fond de Pensii isi majoreaza capitalul social cu 4 milioane euro, pana la 13,5 milioane euro, pentru sustinerea activitatii operationale si pentru achizitia unui jucator mai mic, consolidandu-si astfel pozitia pe piata pensiilor private din Romania.
BT Aegon Fond de Pensii are in prezent un capital social de 9,5 milioane euro.

"Suntem interesati de achizitionarea unor afaceri din zona pensiilor obligatorii, bineinteles in masura in care ele corespund criteriilor noastre de evaluare", a declarat noul director general al BT Aegon, Marius Ratiu, care a inlocuit-o pe Silvia Sirb.

OTP a "batut palma" cu BT Aegon Fond de Pensii la inceputul lunii martie,potrivit surselor din piata, care sustin ca OTP Fond de Pensii urma sa isi vanda portofoliul de aderenti la un pret cu cel putin 50% mai mare decat investitia initiala, estimata la circa 2 milioane euro.

Noul director general al BT Aegon este Marius Ratiu, de 42 de ani, fost director de operatiuni in cadrul aceleiasi companii. Ratiu are o experienta de peste noua ani in domeniul bancar, precum si in fonduri de investitii.

"Pentru anul 2008, ne-am propus consolidarea pozitiei pe piata administratorilor de pensii private, astfel ca ne concentram pe imbunatatirea serviciilor oferite clientilor fondului de pensii Vital, iar pentru sustinerea acestor activitati, actionarii nostri au decis majorarea capitalului social cu 4 milioane de euro", a explicat Ratiu.

El a adaugat ca va pune accent si pe dezvoltarea retelei de distributie in sucursalele Bancii Transilvania, bazandu-se in continuare si pe sprijinul brokerilor.

In acest an, BT Aegon vrea sa atraga noi specialisti, mai ales in investitii, si sa implementeze noi programe informatice pentru imbunatatirea serviciilor oferite clientilor, precum cele oferite pe propria pagina de internet, cu privire la date referitoare la contul individual de pensie. De asemenea, compania vrea sa lanseze si un call center propriu.

Silvia Sirb a acceptat propunerea actionarilor Aegon NL sa preia conducerea Aegon Asigurari de Viata, acesta fiind noul proiect din Romania al corporatiei olandeze.

BT Aegon Fond de Pensii este un "joint-venture" intre Banca Transilvania si compania olandeza Aegon si ocupa locul al saptelea in clasamentul celor 14 administratori de fonduri de pensii administrate privat din Romania.

Pana la inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor, patru companii de pensii private obligatorii (pilonul II) au solicitat retragerea de pe piata, respectiv Marfin, Zepter, MKB Romexterra si AG2R.

Interamerican Fond de Pensii si Prima Pensie vor sa fuzioneze, potrivit unor surse din piata, iar trei administratori de pe pilonul II - AIG, Omniasig si BCR - au anuntat oficial ca sunt dispuse sa fuzioneze sau sa cumpere un alt fond mai mic.

Potrivit legii, un fond de pensii trebuie sa aiba cel putin 50.000 de participanti dupa primii trei ani de la data constituirii ca sa ramana pe piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri