BRD Fond de Pensii, al noualea jucator de pe pilonul II dupa numarul de clienti, a plasat, pana la sfarsitul lunii mai, 251.560 lei in actiuni listate pe bursa franceza, reprezentand 11,74% din activele totale, suma de aproape cinci ori mai mare decat cea investita in actiuni romanesti, scrie NewsIn.
Astfel, potrivit datelor companiei, fondul de pensii obligatorii administrat de BRD - care are un grad de risc mediu - a plasat 2,46% din active in actiuni ale societatilor listate la bursa din Romania, respectiv circa 52.000 lei din totalul de 304.474 lei investit pe piata de capital.

Pe piata franceza, BRD Fond de Pensii a facut plasamente in actiunile companiilor Total (TO.PA), Veolia (VIE.PA), Zurich Financial (ZFIN.F) si Eurostoxx.

Companiile listate pe bursa romaneasca la care fondul a cumparat actiuni sunt Banca Transilvania, Petrom Bucuresti, Transelectrica SA, Transgaz SA si Erste Bank.

Fondul a mai plasat 1,44 milioane lei in titluri de stat sau municipale, care au o pondere de peste doua treimi (67,35%) in activul total al fondului.

Trei sferturi (285.980 lei) din suma plasata in depozite bancare au intrat in depozite la BRD cu diferite perioade de maturitate, restul sumei (95.135 lei) din totalul de 381.107 lei (17,79% din active) fiind plasata la ING Bank.

Fondul a mai plasat 0,10% din activul total in instrumente financiare derivate negociate pe o piata reglementata.

Potrivit legislatiei, un fond de pensii private va putea investi cel mult 50% din active in actiuni cotate la burse din Romania sau din alte state europene, maximum 70% in titluri de stat, 20% in instrumente ale pietei monetare si cel mult 30% in obligatiuni corporatiste.

BRD Fond de Pensii a incasat 2,19 milioane lei pe 20 mai, contributii aferente lunii martie, si 2,55 milioane lei pe 20 iunie, aferente lunii aprilie, din care 103.866 lei reprezenta o restanta din contributiile pentru martie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri